fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObradoviću i Ivanoviću ukinuta oslobađajuća presuda

Obradoviću i Ivanoviću ukinuta oslobađajuća presuda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu Olegu Obradoviću i Miodragu Ivanoviću u predmetu Telekom i slučaj vratio Višem sudu na novo odlučivanje, potvrdila je portalu RTCG savjetnica za odnose s javnošću podgoričkog Višeg suda Marija Raković.

Obradović i Ivanović su početkom juna prošle godine oslobođeni optužbi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da su zloupotrebom službenog položaja, fiktivnim ugovorom o konsultantskim uslugama oštetili državnu kompaniju Telekom.

Prema optužbama, kompanija je oštećena za 2,3 miliona EUR u korist kompanije Rawleigh Trading iz Londona.

Crnogorska državna kompanija Telekom je prodata 2005. godine Magyar Telekomu, u vlasništvu Deutsche Telekoma, za 114 miliona od čega su tri miliona izdvojena za dotaciju otkupa akcija manjinskih akcionara.

Početkom 2012. godine američka Komisija za hartije od vrijednosti objavila je da je Deutsche Telekom, navodno, preko svoje podružnice crnogorskim zvaničnicima u postupku privatizacije isplatio mito.

U tužbi američke komisije ukazivano je da su podmićivanje omogućila dva člana uprave crnogorskog Telekoma i advokatica, sestra tada najvišeg vladinog funkcionera.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije