fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObjavljuju listu kompanija koje će moći da dostave ponudu za dodjelu koncesija

Objavljuju listu kompanija koje će moći da dostave ponudu za dodjelu koncesija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Lista kompanija koje će biti pozvane da dostave ponude za dodjelu koncesija za aerodrome biće objavjena danas, nakon odluke tenderske komisije, kojom predsjedava ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković, saznaje Pobjeda.

Na pretkvalifikacioni tender za dodjelu koncesija stiglo je sedam prijava.

Ponude su dostavile četiri kompanije i tri konzorcijuma, iz sedam država.

Ponude su dostavili tursko-danski konzorcijum Cengiz & Copenhagen Airports, kompanije Incheon International Airport Corporation iz Južne Koreje, GMR iz Indije, i francusko-turski Groupe ADP Consorcium-TAV.

Na tender su se prijavile i kompanije Corporacion America Airports iz Luksemburga i Limak Holding iz Turske, kao i konzorcijum DAA International-Bouygues Batiment International-Marguerite-TII koji čine kompanije iz Irske, Francuske i Luksemburga.

Potencijalni ponuđači koji, nkon završetka ocjene prijava za pretkvalifikaciju, budu određeni kao kvalifikovani ponuđači, dobiće poziv da dostave ponudu, odnosno da učestvuju u fazi poziva za dostavljanje ponuda iz tenderskog postupka.

Ministarstvo je 11. oktobra objavilo javni poziv za podnošenje prijava za pretkvalifikaciju za dodjelu koncesija za Aerodrome Crne Gore.

Predmet koncesije je izgradnja, rekonstrukcija, modernizacija, održavanje i korišćenje aerodrome.

Ponuđač mora da dokaže da je bio odgovoran za razvijanje, projektovanje, inžinjering, nabavku i izgradnju ili upravljanje i nadgledanje izgradnje aerodrome, minimalne ukupne vrijednosti od 300 miliona EUR u posljednjih deset godina, sa vrijednošću izgradnje od 100 miliona EUR u najmanje jedno maerodromu.

Najčitanije