fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObjavljeni pravilnici za potrebe elektronske fiskalizacije

Objavljeni pravilnici za potrebe elektronske fiskalizacije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poreska uprava (PU) objavila je pravilnike certifikacionih tijela ovlašćenih za izdavanje digitalnih certifikata koji će se koristiti za potrebe implementacije projekta elektronske fiskalizacije.

Pravilnici su dostupni na linku
https://www.poreskauprava.gov.me/vijesti/234402/ELEKTRONSKA-FISKALIZACIJA-Pravilnici-vezani-za-izdavanje-digitalnih-certifikata.html.

PU je objavila i prezentaciju fiskalnog servisa koji će se sprovoditi kroz projekat eklektronske fiskalizacije, u kojoj su date funkcionalnosti, tehničko rješenje i grafički prikaz postupka elektronske fiskalizacije.

Prezentacija je dostupna na linku https://www.poreskauprava.gov.me/vijesti/234399/PREZENTACIJA-FISKALNOG-SERVISA.html.

PU je, u cilju blagovremene i lakše pripreme za sprovođenje projekta elektronske fiskalizacije, omogućila svima da postavljaju pitanja u vezi sa projektom, koja se na sedmičnoj osnovi dopunjavaju, shodno Zakonu, podzakonskim aktima i Tehničkoj i Funkcionalnoj specifikaciji.

“Cilj je edukacija i informisanje poreskih obveznika o preduslovima koje treba obezbijediti za sprovođenje fiskalnog servisa”, rekli su iz PU.

Projekat elektronske fiskalizacije se sprovodi kao četvrta komponenta projekta reforme poreske administracije i finansiran je kroz zajam Svjetske banke (SB), a ima za cilj stvaranje preduslova za još efikasnije suzbijanje sive ekonomije i unapređenje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

Zakon o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga počeće da se primjenjuje 1. januara naredne godine.

Sve informacije o projektu dostupne su na linku https://www.poreskauprava.gov.me/rubrike/aktuelnosti/232806/Sve-o-ELEKTRONSKOJ-FISKALIZACIJI-na-jednom-mjestu.html.

Najčitanije