fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObjavili javni poziv za obezbjeđivanje socijalnih bonova

Objavili javni poziv za obezbjeđivanje socijalnih bonova

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija i socijalnog staranja objavilo je javni poziv za obezbjeđivanje vaučera za trgovinu prehrambenih proizvoda – socijalnih bonova.

„Socijalni bon je namijenjen građanima u stanju socijalne potrebe, koji će u marketu koji bude izabran na javnom pozivu moći da kupe robu u vrijednosti od 30, 50 i 100 EUR“, objasnili su iz Ministarstva.

Javni poziv je namijenjen preduzećima, odnosno preduzetnicima koji su u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS) registrovani za obavljanje djelatnosti trgovine prehrambenim proizvodima.

Oni moraju posjedovti dokaz o uredno izmirenim obavezama u pogledu poreza i doprinosa i dati izjavu u pisanoj formi da će sami obavljati štampu i distribuciju vaučera.

Rok za podnošenje prijava je osam dana od objavljivanja, odnosno 24. jul.

Pitanja u vezi javnog poziva mogu se postaviti elektronskim putem na adresu [email protected], najkasnije do 23. jula.

Ministarstvo će najkasnije tri dana od završetka javnog poziva na internet stranici objaviti listu preduzeća, odnosno preduzetnika koji su ispunili uslove.

Ugovori sa preduzećima, odnosno preduzetnicima koji su ispunili uslove predviđene pozivom biće potpisani u roku od osam dana od objavljivanja liste.

Potpisanu i ovjerenu prijavu, sa potrebnom dokumentacijom, potrebno je dostaviti u štampanoj verziji, u dva primjerka, na adresu Ministarstva.

“Vlada ostaje posvećena boljitku života građana i uprkos ukupnom rastu troškova života i učiniće sve da kao društvo istrajemo u namjeri da se kriza ne osjeti u mjeri u kojoj brojke i statistika pokazuju”, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Iz tog resora su dodali da Vlada intenzivno razmatra dodatni niz kriznih mjera koje bi bile vremenski ograničene i koje bi dovele do regulacije i snižavanja maloprodajnih cijena osnovnih životnih namirnica.

„Na tom putu, neophodna je zajednička saradnja svih nas, a ovim projektom potvrđujemo da kao odgovorna Vlada i odgovorne kompanije možemo zajedno spriječiti porast siromaštva najugroženijeg dijela stanovništva“, zaključili su iz Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije