fbpx
19.8 C
Podgorica
March 25, 2023.
NaslovnicaMINA BusinessObjavili javni poziv za dodjelu sredstava u okviru IPARD-a

Objavili javni poziv za dodjelu sredstava u okviru IPARD-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, objavilo je danas javni poziv za dodjelu sredstava finansijske podrške za Mjeru 3 – Investicije u fizički kapital za preradu i marketing poljoprivrednih i proizvoda ribarstva.

Poziv je objavljen u sklopu Programa razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Crne Gore u okviru IPARD-a II 2014–2020.

Zahtjev za dodjelu podrške podnosi se do 6. marta.

“Predmet javnog poziva su investicije u fizički kapital za preradu i marketing poljoprivrednih i proizvoda ribarstva i prihvatljivi troškovi”, navodi se u pozivu.

Osobe koje ostvaruju pravo na korišćenje finansijske podrške u skladu sa javnim pozivom moraju ispuniti uslove i kriterijume propisane Uredbom o realizaciji i postupku korišćenja sredstava iz Instrumenta pretpristupne pomoći Evropske unije IPARD II Program.

Finansijska podrška za ovaj javni poziv sastoji se od 75 odsto sredstava obezbijeđenih kroz Instrument pretpristupne pomoći za ruralni razvoj Evropske unije (IPARD), shodno finansijskom sporazumu za IPARD II 2014-2020 i 25 odsto nacionalnih sredstava obezbijeđenih iz budžeta Vlade.

Iznos raspoloživih sredstava za Mjeru 3 – Investicije u fizički kapital za preradu i marketing poljoprivrednih i proizvoda ribarstva za period implementacije IPARD II programa 2014-2020, iznosi 23,17 miliona EUR, dok ukupan iznos raspoloživih sredstava za ovaj javni poziv iznosi 5,56 miliona EUR.

Sredstva podrške iz Mjere 3 mogu se koristiti za proizvodnju poljoprivrednih i proizvoda ribarstva propisanih uredbom iz sektora prerade mlijeka, prerade mesa, prerade voća, povrća i ratarskih kultura (uključujući žitarice, gljive, pečurke, aromatično i ljekovito bilje), proizvodnje vina, prerade maslina, prerade ribe i proizvoda akvakulture.

Sredstva podrške za sprovođenje Mjere 3 mogu se dodijeliti za investicije čija ukupna vrijednost prihvatljivih troškova iznosi od 40 hiljada EUR do 1,5 miliona EUR.

Sredstva podrške za sprovođenje Mjere 3 dodjeljuju se u visini od 50 odsto vrijednosti odobrenih prihvatljivih troškova. Dodatna sredstva podrške od deset odsto mogu se dodijeliti za dio prihvatljivih/odobrenih troškova koji se odnosi na upravljanje otpadom, nusproizvodima, prečišćavanje otpadnih voda i iskorišćavanje otpada.

Zahtjev za dodjelu podrške i potrebna dokumentacija dostavlja se isključivo u zatvorenoj koverti preporučenom poštom, sa naznakom imena i prezimena, odnosno naziva i adrese podnosioca zahtjeva i napomenom: Ne otvarati – Zahtjev za dodjelu podrške za Mjeru 3 „Investicije u fizički kapital za preradu i marketing poljoprivrednih i proizvoda ribarstva“, na adresu Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Direktorat za plaćanja, ul. Moskovska 101, 81000 Podgorica. Zahtjev koji nije podnijet na propisanom obrascu neće se razmatrati.

Prilozi ovog javnog poziva dostupni su na internet stranicama Ministarstva www.gov.me/mpsv i IPARD programa www.gov.me/ipard.

Informacije u vezi ovog javnog poziva dostupne su i na kontakt telefon Direktorata za plaćanja 020 672 026 ili 067 205 790, kao i Direktorata za ruralni razvoj 020 482 150 ili 020 482 222.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

paramont

Polovičan učinak Paramonta na turniru u Nišu

Podgorica, (MINA) - Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice sa polovičnim učinkom...