fbpx
NaslovnicaMINA BusinessO raspodjeli dobiti krajem juna

O raspodjeli dobiti krajem juna

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Akcionari Elektroprivrede (EPCG) razmatraće na redovnoj sjednici Skupštine 28. juna predlog odluke o raspodjeli dobiti za prošlu godinu.

Na dnevnom redu sjednice je i odluka o usvajanju finansijskih iskaza za prošlu godinu, sa napomenama i nacrtom mišljenja revizora BDO iz Podgorice.

Akcionari će na sjednici takođe razmatrati i odluke o usvajanju prošlogodišnjeg izvještaja o poslovanju sa izvještajima o aktivnostima službe za zaštitu životne sredine, kao i za oblast zaštite i zdravlja na radu i zaštite i spašavanja.

Na dnevnom redu su i predlozi odluka o odobravanju knjižnog odobrenja u korist Crnogorskog elektrodistibutivnog sistema (CEDIS) i o izboru revizora za ovu godinu.

Akcionari će razmatrati i odluku o utvrđivanju politike naknada EPCG sa Metodologijom obračuna varijabilne naknade lica sa posebnim dužnostima prema kompaniji.

Dioničari bi trebalo i da razriješe i izaberu članove Odbora direktora.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije, država je vlasnik 88,65 odsto akcija elektroenergetske kompanije, a EPCG posjeduje 9,99 odsto. Ostali akcionari imaju ispod jedan odsto vlasništva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije