fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNvidia i Arm na novim rekordima

Nvidia i Arm na novim rekordima

Njujork, (MINA-BUSINESS) – Dow Jones Industrial Average porastao je na novi najviši nivo u ponedjeljak dok ulagači očekuju nove podatke o inflaciji i zaradi.

Indeks 30 dionica napredovao je 112 bodova ili 0,3 odsto. S&P 500 kretao se oko ravne linije, dok je Nasdaq Composite porastao 0,2 odsto.

Dionice proizvođača čipova Nvidia (NVDA) porasle su dva odsto i postigle novi rekord u ponedjeljak prije nego što su smanjile dobitak, prenosi SEEbiz.

Britanski dizajner poluprovodnika Arm (ARM) takođe je skočio na novi rekord, produživši svoj uspon od prošle sedmice.

S druge strane, Diamondback Energy porastao je gotovo deset odsto nakon što je objavio da će preuzeti proizvođača nafte i gasa Endeavour Energy Partners. Magnificent 7 titan Meta Platforms takođe je dodao više od jedan odsto.

U petak je S&P 500 zatvorio iznad 5.000 prvi put u istoriji. Širi indeks sada je porastao više od pet odsto od početka godine.

Sva tri glavna indeksa bilježe rast već petu sedmicu zaredom, pri čemu su S&P 500 i Nasdaq Composite prošle sedmice dodali 1,4 odsto, odnosno 2,3 odsto. Dow je neznatno porastao.

“Iako cijene američkih dionica sada imaju dosta dobrih vijesti, vjerujemo da je rast dobro podržan”, napisao je glavni direktor za investicije UBS Global Wealth Management, Mark Haefele.

Oko 61 kompanija sastavnica indeksa S&P 500 će objaviti rezultate u sedmici koja je pred nama, uključujući dionice velike ekonomije Lyft, Instacart i DoorDash. Kompanije kao što su AutoNation, Kraft Heinz, Hasbro i Coca-Cola takođe će rasvijetliti stanje potrošača u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Trgovci će takođe pripaziti na najnoviji nivo indeksa potrošačkih cijena – ili CPI, ključnog mjerila inflacije. Više ključnih ekonomskih podataka očekuje se u četvrtak i petak, uključujući januarske podatke o maloprodaji, proizvodnji, uvozu i izvozu, novogradnji i indeksu proizvođačkih cijena ili PPI.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije