fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNovi Embraer predstavljen u Crnoj Gori

Novi Embraer predstavljen u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novi Embraer avion, izuzetne ekonomičnosti i efikasnosti koji omogućava veću fleksibilnost u radu i udobnost, predstavljen je danas na Aerodromu Podgorica.

Domaćin ekskluzivnog predstavljanja najnovijeg Embraer vazduhoplova, tipa E195-E2, bila je crnogorska nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines (MA).

Iz MA su saopštili da je Embraer E195 – E2 vazduhoplov izuzetne ekonomičnosti i efikasnosti koji omogućava veću fleksibilnost u radu i udobnost, i da je u aprilu dobio sertifikat tipa aviona od svih relevantnih regulatornih tijela iz oblasti vazduhoplovstva, među kojima je i Evropska agencija za vazduhoplovnu sigurnost (EASA).

„Odluka proizvođača da ovaj tip aviona predstavi nakon Francuske, Kine, Indonezije i u Crnoj Gori, dokaz je dugogodišnje kvalitetne saradnje i uzajamnog poštovanja i povjerenja koji su ostvareni zahvaljujući profesionalnim zalaganjima i rezultatima saradnje MA i Embraera“, navodi se u saopštenju.

Martyn Holmes iz kompanije VP Sales Europe & CIS kazao je da predstavljaju vazduhoplov širom svijeta nekim od najvažnijih klijenata, među kojima je MA.

“U ovoj veoma važnoj godini slavimo 50 godina Embraera, 25 godina MA, i ovo je godina u kojoj se obilježava 11 godina službe Ejet-a u MA, koje su bile veoma uspješne”, naveo je Holmes.

On je čestitao MA na izuzetnom rezultatu tehničke pouzdanosti od 99,85 odsto.

Holmes je rekao da je novi model Embraer aviona najmanje bučan, najčistiji za okolinu i najekonomičniji vazduhoplov sa jednim prolazom u svijetu.

“Ima visoko pozicionirana krila, motor visokog bajpas omjera, unutrašnjost aviona koja je opremljena sa posljednjom tehnologijom. Smatramo ga fantastičnim vazduhoplovom za avio-kompanije koje su u potrazi za profitom, za povezivanjem zajednica, kao i za regionalne platforme sa manje od 150 sjedišta”, kazao je Holmes.

Izvršni direktor MA, Živko Banjević, rekao je da su u kompaniji zadovoljni što su u prilici da organizuju ekskluzivan demo obilazak najnovijeg Embraer vazduhoplova i kvalitetnu konferenciju, na temu situacije i novina u vazduhoplovnoj industriji.

“Naša saradnja traje 11 godina, na veoma visokom nivou, a posljedica toga je zvanični podatak i priznanje da su operativne performanse Embraera u floti MA među najboljima na svijetu”, naveo je Banjević.

On je dodao da to priznanje, demo obilazak i konferencija, podrazumijevaju da MA zadovoljava najviše standarde u avio-industriji i posjeduje profesionalne kvalitete za borbu na jednom komplikovanom i zahtjevnom tržištu.

“Montenegro Airlines je sa avionima tipa Embraer prevezao 56 odsto svojih putnika u posljednjih 11 godina ili 39 odsto od osnivanja kompanije”, istakao je Banjević.

Demo obilazak je jedna u nizu svjetskih premijera, a upriličen je u sklopu dvodnevne posjete menadžmenta velikog proizvođača upravo nacionalnoj avio-kompaniji, u okviru koje je dan ranije održan i seminar Airline Business Day, proudly supported by Embraer.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...