fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNelt grupa prihodovala 940 miliona EUR

Nelt grupa prihodovala 940 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nelt Grupa, koja je u Crnoj Gori vlasnik kompanija Neregelia, Montenomaks i D Way distribution, ostvarila je u ovoj planirani konsolidovani prihod u iznosu od 940 miliona EUR.

Kao lider u pružanju najsavremenijih usluga u oblasti distribucije i logistike, zapošljava četiri hiljade ljudi u 15 kompanija, na 11 tržišta u Jugoistočnoj Evropi i Africi, i preko 25 godina konstantno ulaže u razvoj poslovanja, primjenu novih tehnologija i afirmaciju zaposlenih.

Generalni direktor Nelt grupe, Miloš Jelić, kazao je da je ova godina bila godina požrtvovanosti zaposlenih, u svim kompanijama Grupe.

„Naš lanac snabdijevanja je neprekidno funkcionisao na tržištima na kojima poslujemo i time omogućio nesmetanu nabavku ključnih proizvoda svim potrošačima. Zakoračili smo značajnije u proces digitalizacije, omogućili veću efikasnost poslovnih procesa i nastavili sa investicijama“, rekao je Jelić.

On je dodao da se transformacija biznisa, bazirana na kompanijskim vrijednostima, nastavlja u želji da obezbijede dugoročnu perspektivu poslovanja Nelt Grupe i njihovih poslovnih partnera.

Tokom godine obilježene koronavirusom obezbjeđene su sve raspoložive mjere zaštite i edukacije zaposlenih, vodeći prije svega računa o njihovom zdravlju, ali i o neophodnosti kontinuiteta poslovanja.

“Donacijom zdravstvenim sistemima u regionu u iznosu od preko 350 hiljada EUR, Nelt grupa je poslala snažnu poruku da je iskren i stabilan partner i oslonac zajednicama u kojoj posluje”, navodi se u saopštenju.

U Crnoj Gori, donacije su realizovane prema NKT, Crvenom krstu i direktno ka ugroženim porodicama.

Izvršni direktor Nelt Grupe za tržišta Crne Gore i Albanije, Ljilja Pižurica, kazala je da su, uprkos izazovima, u Crnoj Gori povećali broj zaposlenih, a kao okosnica novih aktivnosti ističe se početak distribucije inovativnog uređaja za zagrijavanje duvana – IQOS, koji je uslovio dodatnih 15 novih radnih mjesta u Neregeliji.

„Kao jedan od ključnih poslovnih uspjeha u ovoj godini je svakako i dobijanje prvog AEO sertifikata u državi, kojim je potvrđen status Neregelije kao kompanije od povjerenja i izuzetnog partnera Uprave carina“, navela je Pižurica.

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...