fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastavlja se gradnja vodovoda duž auto-puta

Nastavlja se gradnja vodovoda duž auto-puta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je Ministarstvu saobraćaja građevinsku dozvolu za gradnju druge faze vodovoda duž prioritetne dionice auto-puta Bar-Boljare, od Smokovca do Mateševa, pišu Dnevne novine.

U rješenju o izdavanju građevinske dozvole navedeno je da drugu fazu snabdijevanja vodom auto-puta čine rezervoar za vodu Podovi sa priključenim cjevovodom do regionalnog cjevovoda, kao i vodoizvorište Mateševo.

Tokom druge faze biće završen i priključni vodovod za naplatne rampe Veruša, Pelev brijeg i Mateševo.

“Radovi na izgradnji druge faze snabdijevanja vodom auto-puta Bar-Boljare, dionice Smokovac-Mateševo, na području opština Podgorica i Kolašin biće izvedeni u skladu sa Glavnim projektom. Glavni projekat revidirala je Državna komisija za reviziju tehničke dokumentacije za izgradnju auto-puta”, navodi se u rješenju o izdavanju građevinske dozvole.

Kada je u pitanju stepen završenosti radova na auto-putu, on je oko 90 odsto.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković nedavno je obišao prvu dionicu i saopštio da su preostali radovi na dijelu elektromašinskih instalacija, asfaltiranju, postavljanju saobraćajne signalizacije i opreme puta.

On je obišao i radove na vodoizvorištu sa kojega se putem vodovoda snabdijeva cjelokupna dionica auto-puta i koji će pored snabdijevanja potrošača na auto-putu, snabdijevati i okolna naselja, i karakterom regionalnog vodovoda omogućiti razvoj cjelokupnog područja uz auto-put. Konstatovan je i loš stepen realizacije radova na sekcijama u Kolašinu.

Iako je napredak vidljiv duž cijele trase, ministar je kazao da je nezadovoljan stepenom realizacije radova na sekciji tri i četiri i zahtijevao od izvođača radova veće angažovanje i intenzivnije radove kako bi se projekat završio na kvalitetan način i u što kraćem roku.

Međutim, zbog koronavirusa koji je dobrim dijelom usporio gradnju, za sada je nepoznanica kada će tačno prioritetna dionica biti gotova.
Prioritetna dionica Smokovac-Mateševo duga je 41 kilometar i sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca auto-put u Mateševu dolazi na preko 1,1 hiljadu metara.

Najčitanije

Olimpijski karavan krenuo sa Cetinja

Podgorica, (MINA) - Osnovna namjera Olimpijskog karavana je da proširi olimpijski duh i pokret...