fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNa oglas za prodaju imovine Dakića stigle dvije ponude

Na oglas za prodaju imovine Dakića stigle dvije ponude

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na oglas za prodaju imovine bivše fabrike “Radoje Dakić”, osim nikšićke firme Roaming Montenegro, ponudu je dostavila kompanija MMS Properti Solutions, koja je za 13,2 hiljade kvadratnih metara ponudila 3,73 miliona EUR, piše Pobjeda.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) osnivač te kompanije, osnovane u martu, je WE-International Zweite GmbH, koja je i osnivač Lidla u Bosni i Hercegovini (BiH), dok su ovlašćene osobe Tomislav Šapina i Dragan Čigoja, odgovorni u srbijanskom Lidlu.

Maloprodajni lanac Lidl dio je Schwarz grupe sa sjedištem u Nekarsulmu u Njemačkoj. U Srbiji je prisutan od 2018. godine, dok u BiH još nijesu otvorene maloprodaje, iako je kompanija, prema podacima iz njihovog registra, osnovana krajem aprila.

Kompanija Roaming Montenegro je za 533 kvadrata ponudila 151 hiljadu EUR.

Osim te imovine “Radoja Dakića”, preostale su još gradske saobraćajnice, za koje je ranije navedeno da ih jedino može kupiti Glavni grad, kao i parcela od 8,6 hiljada kvadrata vrijedna 2,45 miliona EUR, za koju je odlučeno da se ne prodaje dok se ne okonča sudski postupak oko dijela zemljišta.

Oglasom je bilo predviđeno da, ukoliko se za dio imovine prijavi samo jedan kupac, ponuda bude prihvaćena, dok će licitacija biti sprovedena u slučaju više ponuda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Donirana sportska oprema OŠ ”Milorad Musa Burzan”

Podgorica, (MINA) - Crnogorski olimpijski komitet (COK), kompanije One i Sport Vision, uz podršku...