fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNa novi sistem prešlo više od hiljadu korisnika

Na novi sistem prešlo više od hiljadu korisnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Više od hiljadu poreskih obveznika do sada je prešlo na elektronsku fiskalizaciju prometa i usluga, saopšteno je iz Uprave prihoda.

Načelnica Odsjeka za edukaciju u Upravi prihoda, Milica Vuletić, kazala je u Jutranjem programu RTCG da je ostavljen rok do 1. juna preduzećima da pređu na novi sistem evidentiranja i time ispoštuju zakonsku obavezu.

Ona je apelovala na sva preduzeća da pređu na zakonom obavezni novi sistem, jer ukoliko to ne urade u zakonski predviđenom roku, slijede i kazne koje mogu biti i do 40 hiljada EUR prilikom bilo koje nepravilnosti koja se uoči, prenosi portal RTCG.

Na tržištu se pojavio veliki broj softverskih rješenja, a Vuletić je kazala da je prihvatljivo svako koje ispunjava propisane standarde.

Programer softverskog rješenje za elektronsku fiskalizaciju, Vladan Dragićević, naveo je da se na tržištu pojavio veliki broj tih rješenja i iz inostranstva, ali i od domaćih, pa je ponuda široka.

“Sasvim je prihvatljivo da svi koji ispunjavaju propisane parametre i standarde mogu da učestvuju na tržišnoj utakmici”, poručio je Dragićević.

Direktor sektora za upravljanje i održavanje tunela Sozina u Monetputu, Andrej Mihailović, rekao je da je ta kompanija već 1. januara prešla na novi sistem upravljanja finansijama, te da nijesu u tom smislu imali većih problema.

“Počeli sa pripremana za taj sistem još ranije, po prethodnom zakonu, tako da smo pred novu godinu već imali pripremljeno dosta toga i riješili da ne čekamo kranji rok, odnosno 1. jun, već da pređemo na novi sistem, što je i urađeno”, kazao je Mihailović.

On je naveo da su imali podršku Uprave prihoda i Ministarstva, riješili na vrijeme sve nedoumice i obuka kadra nije bila problematična.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...