fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNa kotorskoj rivijeri 5,98 hiljada gostiju

Na kotorskoj rivijeri 5,98 hiljada gostiju

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Na kotorskoj rivijeri odmara 5,98 hiljada gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije (TO) Kotora.

Od ukupnog broja, 4,42 hiljade turista boravi u privatnom smještaju, 1,42 hiljade u hotelima, 69 u hostelima, a 67 u kampovima, prenosi Radio Kotor.

U privatnom smještaju najbrojniji su gosti iz Turske, Srbije, Rusije, Velike Britanije i Bosne i Hercegovine.

“Od ukupnog broja gostiju u hotelskom smještaju, 1,39 hiljada je stranih, a 31 domaći”, rekli su iz TO.

Među stranim gostima u hotelima prednjače oni iz Turske, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Njemačke i Izraela.

Iz TO je saopšteno da je Kotor protekle sedmice posjetilo 19,16 hiljada izletnika, najviše iz Turske, SAD, Poljske, Njemačke, Francuske i Velike Britanije, od čega 5,84 hiljade u danima vikenda.

Oni su podsjetili da Kancelarija za prijavu boravka stranaca u Starom gradu, kao i Turističko informativni centar rade po ustaljenom radnom vremenu – svim danima od osam do 20 sati.

“Punktovi na Svetom Stasiju, Prčnju i u Risnu otvoreni su svim danima tokom sedmice od osam do 15 sati, sa pauzom od 12 do 12 sati i 30 minuta. Punktovi u Orahovcu, Lastvi Grbaljskoj, Stolivu, Morinju, Perastu i Bigovi otvoreni su radnim danima od osam do 15 sati, sa pauzom od 12 do 12 sati i 30minuta”, kazali su iz TO Kotor.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije