fbpx
29.9 C
Podgorica
August 8, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessNa javni poziv stiglo 17 prijava

Na javni poziv stiglo 17 prijava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na javni poziv za izbor korisnika biznis zona i dodjeljivanje parcela za izgradnju objekata u njima, dostavljeno je 17 prijava, saopšteno je iz Glavnog grada.

“To je dodatna potvrda da Podgorica predstavlja atraktivno biznis okruženje, sa dinamičnim razvojem i konkurentnim investicionim politikama”, rekli su iz Glavnog grada.

Budućim investitorima na raspolaganju je deset biznis zona, koje se prostiru na površini od 3,33 miliona metara kvadratnih, od Tuškog puta do skretanja ka aerodromu Golubovci.

Za korisnike biznis zona predviđene su olakašice kao što je davanje zemljišta u zakup na 30 godina, uz plaćanje godišnje zakupnine od jednog centa po metru kvadratnom, kao i mogućnost kupovine zemljišta po procijenjenoj vrijednosti na 60 mjeseci otplate. Umanjena je naknada za komunalno opremanje, kao i oslobađanje od plaćanja naknade za korišćenje opštinskih puteva na period od deset godina.

“Taj investicioni projekat doprinijeće finansijskom razvoju Podgorice i Crne Gore, te obezbijediti nova radna mjesta i značajne prihode”, kazali su iz Glavnog grada.

Biznis zone su predviđene za poljoprivredu i agroindustriju, prerađivačku i drvnu industriju, stručne i tehničke djelatnosti, izložbeno-prodajne salone i skladištenja, garaže i parkirališta, kao i ugostiteljstvo i smještaj.

Kriterijumi za bodovanje su planirani broj novih zapošljavanja, vrijednost investicijie, rok njene realizacije, kao i zaštita životne sredine.

“Glavni grad, vođen zaštitom javnih interesa, na osnovu tih kriterijuma biraće kredibilne partnere, a kompanije koje nijesu finansijski stabilne ne mogu učestvovati u javnom pozivu, kao ni oni koji redovno ne izmiruju obaveze prema državi ili imaju pravosnažne presude o krivičnom djelu u poslovnoj djelatnosti”, navodi se u saopštenju.

Ponude će biti otvorene 30. avgusta u prostorijama Glavnog grada.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

počinju Premijer liga, Bundesliga i Liga 1

Dečić pobijedio Budućnost

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Dečića pobijedili su večeras u Podgorici ekipu Budućnosti 2:0, u...