fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMujović formirao tim za analizu ugovora za Brskovo

Mujović formirao tim za analizu ugovora za Brskovo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, formirao je međuresorni radni tim za izradu stručne analize ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju sulfidne polimetalične rude na istražno-eksploatacionom prostoru bivšeg rudnika Brskovo, u skladu sa zaključkom Vlade.

“Sjednice međuresornog radnog tima će biti otvorene za javnost, u skladu sa namjerom Mujovića da uvede novu praksu da pitanja od višestrukog interesa za građane Crne Gore ne smiju biti obavijena velom tajnosti i da sve zainteresovane strane imaju pravo da znaju kakvu nam sudbinu kroje Ministarstvo i Vlada”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Iz tog Vladinog resora su pozvali sve zainteresovane nevladine organizacije, medije i širu javnost da prisustvuju sjednicama, o čijim terminima održavanja će biti blagovremeno obaviješteni.

“Osnovni zadatak međuresornog radnog tima je da se izvrši stručna analiza ugovora, aneksa i dostavljene dokumentacije, kako bi na osnovu izvještaja Vlada zauzela konačan stav po ovom pitanju”, dodaje se u saopštenju.

Prva sjednica međuresornog radnog tima planirana je za sjutra u devet sati, u prostorijama Ministarstva.

“U cilju bolje organizacije sastanka, potrebno je akreditovati novinarske ekipe i dostaviti imena zainteresovanih NVO ili drugih predstavnika zainteresovane javnosti, na mejlove jelena.raspopović@meir.gov.me i [email protected]”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Članovima UPCG predstavljen Program za unapređenje konkurentnosti privrede

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede za ovu godinu predstavljen je danas...