fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMugoša: Za godinu 27 odsto više nezaposlenih

Mugoša: Za godinu 27 odsto više nezaposlenih

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Broj nezaposlenih na kraju septembra bio je 27 odsto veći u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopštio je poslanik Socijaldemokrata (SD), Boris Mugoša i dodao da ti podaci govore o izuzetnoj kompleksnosti socio-ekonomske situacije.

On je kazao da je, prema podacima Zavoda za zapošljavanje, broj nezaposlenih na kraju septembra 11,5 hiljada veći nego prije godinu. Naime, u Crnoj Gori je na kraju septembra bilo oko 54 hiljade nezaposlenih.

“U odnosu na kraj prošle godine, broj nezaposlenih je 6,5 hiljada veći, što je rast broja nezaposlenih od 13,6 odsto”, naveo je Mugoša.

Kada je u pitanju registrovana stopa nezaposlenosti koju izračunava Zavod za zapošljavanje, Mugoša je ukazao da na kraju septembra ona iznosi 23,26 odsto i da je oko pet procentnih poena veća nego na kraju septembra prošle godine, a oko tri procentna poena u odnosu na kraj prošle godine.

“Uz nedavno objavljene zvanične podatke da je u Crnoj Gori broj zaposlenih 27 hiljada manji nego prije godinu, a za 18 hiljada u odnosu na početak rada nove Vlade, i ovi najnoviji podaci o povećanju broja nezaposlenih i stope nezaposlenosti govore sa jedne strane o izuzetnoj kompleksnosti socio-ekonomske situacije, a sa druge strane o očigledno svjesnom skretanju pažnje javnosti sa ovih i brojnih drugih konkretnih životnih problema značajnog broja građana na konstantna prepucavanja konstituenata trenutne vlasti i razna bajkovita (pred)izborna obećanja“, zaključio je Mugoša.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...