fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMladi da predstave inovativne ideje do 18. maja

Mladi da predstave inovativne ideje do 18. maja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Asocijacija za demokratski prosperitet Zid pozvala je sve mlade, koji su zbog novonastale situacije ostali bez posla, da se do 18. maja prijave na konkurs i predstave inovativne biznis ideje za koje će imati podršku da ih sprovedu.

Konkurs pod nazivom “i2space Challenge Days” daje mladima mogućnost da kreiraju predlog rješenja gdje i šta da rade nakon samoizolacije.

„Pozivamo sve mlade koji su zbog novonastale situacije sa korona virusom ostali bez posla ili su im propali planovi za ljeto za sezonski posao i koji ne znaju šta će da rade i od čega će da žive poslije korone, da se prijave na naš konkurs. Okupite prijatelje, budite inovativni i iskoristite priliku da započnete rad na razvoju vlastitih ideja i obezbijedite mnoštvo pogodnosti koje vam nudi i2 Space inkubator”, navodi se u saopštenju ADP Zid-a.

Mladi, kako je objašnjeno, treba da razviju inovativnu ideju o tome šta bi mogli da rade poslije korone, a ADP Zid će im omogućiti da tu ideju sprovedu u djelo nizom nagrada.

U pitanju su novčane nagrade, kao i pružanje mentorstva, organizovanja boot camp-a i ustupanje korišćenja co-working prostora ADP Zid-a.

Kako je saopšteno, pet najboljih timova dobiće podršku vrijednu 2,5 hiljada EUR po timu.

Ta podrška se sastoji od četiri dana boot kampa, korišćenja šest mjeseci prostora i opreme u i2 Space inkubatoru, mentorsku podršku do procesa izrade prototype-a, asistiranja u dobijanju venture capital kroz povratna ili nepovratna sredstva kod donatora ili fondova i 300 EUR pocket money.

„Prvorangirano rješenje, uz navedenu podršku, dobija na raspolaganje fond za investiranje u ideju od 2,5 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju.

Više informacija o uslovima, glasanju i procesima učešća mladi mogu pogledati na linku https://bit.ly/351xB3B ili se informisati putem mejla [email protected].

Najčitanije