fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMisijom MMF-a biće obezbijeđena podrška institucionalnim kapacitetima UPC

Misijom MMF-a biće obezbijeđena podrška institucionalnim kapacitetima UPC

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) biće obezbijeđena podrška sa namjerom povećanja institucionalnih kapaciteta Uprave prihoda i carina (UPC) putem pružanja tehničke podrške, saopšteno je na sastanku predstavnika te dvije institucije.

Iz UPC je saopšteno da je vršiteljka dužnosti direktorice te institucije Milena Petričević danas razgovarala sa Senior Regionalnim koordinatorom MMF-a Alanom Leonom Jansenom.

Navodi se da je tokom virtuelnog sastanka predstavljena najbolja međunarodna praksa modernizacije poreske administracije.

Iz UPC su kazali da iskazano obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom.

„U okviru IMF misije, predvođene Jansenom i ostalim Senior predstavnicima, biće obezbijeđena podrška sa namjerom povećanja institucionalnih kapaciteta UPC putem pružanja tehničke podrške u cilju jačanja izvršnih, upravnih, tehničkih i operativnih poslovnih procesa“, kaže se u saopštenju.

Ističe se da su tokom sastanka u centrali UPC aktuelizovana pitanja koja se odnose na organizacionu strukturu integrisanih Uprava, konsolidaciju kapaciteta u glavnim komponentama administracije s posebnim fokusom na akumulirani poreski dug i analizu rizika, kao i na procjenu ukupne situacije u pogledu daljeg sprovođenja reformi poreske administracije.

„Iskazana je obostrana saglasnost i zadovoljstvo po pitanju dalje saradnje, a sve u cilju stvaranje modernizacije Uprave prihoda i carina. Ovo je prvi u nizu dogovorenih budućih planiranih sastanaka“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...