fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMinistarstvo energetike potpisalo Sporazum sa Eko-fondom

Ministarstvo energetike potpisalo Sporazum sa Eko-fondom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović i izvršni direktor Eko-fonda, Draško Boljević, potpisali su danas Sporazum o saradnji sa ciljem implementacije Programa za podsticanje energetske efikasnosti u domaćinstvima.

U zajedničkom saopštenju Ministarstva i Eko-fonda navodi se da taj značajan iskorak predstavlja snažnu inicijativu u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i smanjenju emisije ugljenika u našoj zajednici, prenosi CGNews.

„Cilj implementacije Programa, kao instrumenta finansijskih podsticaja je uvođenje novih tehnologija u sektoru domaćinstava, koje će doprinijeti unapređenju energetske efikasnosti i povećanom korišćenju dostupnih i obnovljivih izvora energije, te rezultirati smanjenjem potrošnje energije, nižim troškovima i unapređenju komfora u stambenim objektima“, navodi se u saopštenju.

Mujović je kazao da je Sporazum rezultat partnerske saradnje, čiji je cilj da se podstakne svijest o važnosti energetske efikasnosti i pruži podrška građanima u smanjenju njihovih energetskih troškova.

„Program će pružiti domaćinstvima pristup resursima, alatima i subvencijama kako bi unaprijedili energetsku efikasnost svojih domova, što će rezultirati dugoročnim ekonomskim i ekološkim koristima”, naveo je Mujović.

Boljević je rekao da potpisivanje Sporazuma predstavlja ključni korak ka stvaranju energetski efikasnije i održivije zajednice.

„Vjerujemo da će zajednički napori svih partnera doprinijeti stvaranju boljeg okruženja za sve nas, dok istovremeno smanjujemo naš ekološki otisak i štedimo novac na računima za energiju”, kazao je Boljević.

Iz Ministarstva i Eko-fonda pozvali su građane da iskoriste mogućnosti koje pruža Program.

Ministarstvo energetike i rudarstva i Eko-fond će obezbijediti sve neophodne uslove kako bi osigurali uspješnu realizaciju svih aktivnosti, koje se tiču saradnje na implementaciji Programa vrijednog 8,8 miliona EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...