fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMilović: Snažnom ekonomijom poraziti nacionalizam i devedesete

Milović: Snažnom ekonomijom poraziti nacionalizam i devedesete

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ekonomskim programom Evropa sad postavljen je temelj za započinjanje borbe protiv retrogradnih politika devedesetih, saopštio je član Predsjedništva pokreta Evropa sad, Andrej Milović.

“Ekonomskim programom Evropa sad, kojim je minimalna plata u Crnoj Gori povećana na 450 EUR, a prosječna na 720 EUR, postavljen je temelj da započnemo borbu protiv retrogradnih politika devedesetih, na način što je građanima Crne Gore u prvi plan postavljeno poboljšanje životnog standarda”, naveo je Milović u saopštenju.

On je rekao da je reakcija neodgovornih političkih opcija na veliki uspjeh pokreta Evropa sad, konstantno nametanje nacionalističkih tema, koje za cilj imaju pripremu terena za predstojeće predsjedničke i parlamentarne izbore, kako bi identitetskim temama omamljivali birače i podizali tenzije.

Pokret Evropa sad će, kako je najavio, u javnom prostoru isticati isključivo razvojne teme za budućnost i u tom cilju prezentovati ključne mjere i projekte iz novog izbornog programa Evropa sad 2, koje za cilj imaju podizanje prosječne plate na hiljadu EUR, a minimalne penzije na 450 EUR.

“Evropa sad 2 uključivaće i reformske mjere za pravosuđe, bezbjednost, zdravstvo, obrazovanje i druge oblasti, što će Crnu Goru vratiti na evropski put i omogućiti ubrzani ulazak u Evropsku uniju (EU)”, saopštio je Milović.

On je zaključio da će na nacionalizam odgovoriti razvojnim patriotizmom, na politike prošlosti politikama budućnosti, a na podjele jedinstvom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije