fbpx
10.9 C
Podgorica
March 28, 2023.
NaslovnicaMINA BusinessMilatović: Proširujemo kapacitete Skijališta ulaganjem 1,5 miliona EUR

Milatović: Proširujemo kapacitete Skijališta ulaganjem 1,5 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nedavna odluka Vlade da opredijeli 1,5 miliona EUR za finansiranje izgradnje, održavanje i valorizaciju višenamjenske sportske infrastrukture na prostoru Bjelasice i Komova značajna je za budućnost sjevera i svih građana, ocijenio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

On je danas sa poslanikom Vladimirom Martinovićem i direktorom Skijališta Crne Gore, Đurom Miloševićem posjetio skijališta na Bjelasici.

„Vlada je kao jedan od strateških opredjeljenja i prioriteta razvoja prepoznala turističku valorizaciju sjevernog regiona Crne Gore, u cilju unapređenja razvoja ovog područja i smanjenja razlike u razvijenosti između južnog i sjevernog regiona zemlje“, kazao je Milatović.

On je, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, podsjetio da postojanje socio-ekonomskih razlika ukazuje na potrebu kreiranja i implementaciju politike koja za cilj ima smanjenje regionalnih razlika.

Prema njegovim riječima, sa posebnom pažnjom treba osluškivati potrebe i prioritete za dalji razvoj tog dijela države, uz veoma odgovornu politiku korišćenja prirodnih resursa po kojima je i taj dio, ali i cijela Crna Gora, prepoznata.

„Kako postoje prirodni preduslovi za raznovrsne vidove turizma, cijeli prostor planina Bjelasica i Komovi percipira se kao potencijal za razvoj sportsko-rekreativnog turizma, te ulaganje planiranih sredstava za izgradnju skijaške i sportsko-turističke infrastrukture ima višestruke ciljeve i benefite“, dodao je Milatović.

On je naveo da je ulaganje u Skijališta značajno za budućnost sjevera i svih građana.

Diversifikacija turističke ponude, produžetak zimske i ljetnje sezone, unapređenje sportskih kapaciteta kako za lokalno tako i za cjelokupno stanovništvo Crne Gore, bezbjednost sadašnjih i budućih skijaša, zaštita i održavanje izgrađene sportske infrastrukture, kao i aktivna promocija Bjelasice i Komova predstavljaju benefite ulaganja koji vode do ostvarenja javnog ekonomskog interesa.

„Početak pandemijske godine u smislu uspješnosti turističke sezone, upravo ovdje na sjeveru Crne Gore ulila je optimizam i dala novu nadu i podstrek za kreiranje politika, ali i uvjerenje da ova godina može da pomjeri granice uspjeha“, kazao je Milatović.

On je naveo da je zimska sezona bila jedna od najuspješnijih do sada i iznad svih očekivanja.

Milatovića, kako je rekao, posebno raduje da je pored zimske sezone, i ljetnja sezona na sjeveru Crne Gore na izvanrednom nivou, i da se nada da će se taj trend nastaviti u narednom periodu.

Martinović je kazao da je zadovoljan posjetom ministra Milatovića i nedavnom odlukom Vlade.

„Itekako sam zadovoljan posjetom Milatovića Kolašinu i Skijalištu 1600 koji je i ovom posjetom potvrdio da će nova Vlada i većina koja je podržava nastaviti sa ulaganjima u infrastrukturne objekte na sjeveru naše države što je i dokazano nedavnom odlukom Vlade da se za Skijališta Crne Gore opredijeli dodatnih 1,5 miliona EUR“, rekao je Martinović.

On je naveo da zaustavljanja započetih projekata neće biti, kako su mnogi tvrdili, već, naprotiv.

„Još jače i intenzivnije ćemo, nakon stabilizovanja finansija, zajedničkim snagama, ulagati u sjever koji je pravi dragulj naše države. Naravno, sve ovo ćemo sprovoditi isključivo kroz zakonite načine u cilju razvoja sjevera i javnog interesa, a ne, nikako, u interesu privilegivanih pojedinaca i tajkuna“, poručio je Martinović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije