fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMilatović: Počinju prve isplate bivšim radnicima rudarske i metalske industrije

Milatović: Počinju prve isplate bivšim radnicima rudarske i metalske industrije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prve isplate po osnovu Zakona o finansijskoj podršci bivšim radnicima iz rudarsko-metalskog sektora počinju, najavio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

“Ispravljamo nepravdu učinjenu bivšim radnicima rudarske i metalske industrije. Počinju prve isplate po osnovu Zakona koji je Ministarstvo ekonomskog razvoja predložilo, a Skupština usvojila krajem decembra”, napisao je Milatović na svom Twitter nalogu.

On je kazao da je to veliki iskorak ka društvu socijalne pravde kojem težimo.

Skupština je usvojila Zakon o finansijskoj podršci bivšim radnicima iz rudarsko-metalskog sektora, čime se za više od 1,2 hiljade bivših radnika, ili njihovih nasljednika omogućava finansijska naknada od 12 hiljada EUR.

“Za sprovođenje ovog zakona izdvojena su posebna finansijska sredstava iz budžeta Crne Gore. Sredstva će se obezbijediti u budžetu za ovu i narednu godinu u iznosu od 12 miliona”, naveli su ranijie iz Ministarstva.

Bivši radnici KAP-a, Metalca, Rudnika boksita, Rudnika mrkog uglja, Prerade, Kovačnice i FEP-a imaju pravo na isplatu otpremnina po ovom zakonu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije