fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMilatović optimista da će doći do ukidanja zabrane izvoza iz Srbije

Milatović optimista da će doći do ukidanja zabrane izvoza iz Srbije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, saopštio je da je umjereni optimista da će Vlada Srbije ukloniti privremenu mjeru zabrane izvoza određenih životnih namirnica i da će se vratiti redovno snabdjevanje koje je postojalo.

On je kazao da je prilikom nedavne posjete Beogradu razgovarao sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Tatjanom Matić, o dešavanjima u Srbiji i Crnoj Gori usljed rata u Ukrajini i rastu cijena namirnica.

„Suština sih trgovinskih regionalnih saradnji je da i u vremenima krize imamo jednu predvidivost i da izbjegnemo mjere privremene zabrane koje nijesu dobre za unapređenje trgovinskih odnosa u regionu“, rekao je Milatović na konferenciji za novinare o demografskoj krizi.

On je kazao da se sa Matić složio da u situaciji u kojoj svi zagovaraju unapređenje trgovinskih odnosa u regionu, privremene zabrane ne idu tome u prilog.

„Privremene zabrane sa Srbijom ne idu u prilog snabdjevačima u toj državi, jer je Crna Gora važno tržište za njih. Ovakvim postupcima bi mogli u jednom trenutku da izgube naše tržište“, smatra Milatović.

On je naveo da su oni koji snabdjevaju naše tržište našli druge kanale snadjevanja, preko Hrvatske i Bosne i Hercegovine, dok su predstavnici Vlade razgovarali sa kolegama iz Rumunije i Bugarske.

Milatović je, govoreći o cijenama goriva, kazao da pretpostavlja da će novim proračunom doći do njihovog smanjenja.

„Obračun dolazi sa malim zakašnjenjem u odnosu na dešavanja na međunarodnim tržištima. Pri obračunu koji se dešava svakog petka, a izlazi ponedljekom, očekujem da će doći do određenog smanjenja cijena goriva“, naveo je Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...