fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMarković: Spašavali smo MA i njihove zaposlene

Marković: Spašavali smo MA i njihove zaposlene

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prethodna Vlada je dala pomoć Montenegro Airlines-u (MA) isto kako su to radile i druge zemlje Evropske unije (EU), saopštio je nekadašnji premijer Duško Marković i dodao da su tako spašavali zajedničku kuću, zaposlene i njihove porodice.

Marković je na svom Twitter profilu pitao ministra kapitalnih investicija, Mladena Bojanića da kada objavljuje tuđa pisma i kad se na njih naslanja u produkovanju populizma, pokaže građanima i ona koja ne idu u prilog njegovom aferaškom pristupu.

„Dali smo pomoć MA isto kako su to uradili i drugi, zemlje EU. Spašavali smo našu zajednički kuću, naše zaposlene i njihove porodice – da bismo opstali i kao država i kao ekonomija“, rekao je Marković, koji je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS).

On je pitao Bojanića da li stvarno misli da se imalo vremena da godinama čekaju odluku Agencije za zaštitu konkurencije (AZK).

„Agencija je svoj stav, iako su vodili dijalog i dostavljali raspoloživu dokumentaciju, iskazala ne u našem, već u mandatu novokonstituisane parlamentarne vlasti“, dodao je Marković.

On je pitao Bojanića gdje su danas.

„Imamo ime, a nemamo kompaniju. Imamo brend u najavi, a nemamo prevoznika. Imamo samo jedan avion! A imali smo i brend, i putnike, i odlično sertifikovano letačko osoblje – koje je danas na birou rada“, kazao je Marković.

Zato, kako je naveo, danas jedna tuđa aviokompanija prevozi, uzima putnike, i dokupljuljuje avione.

„Eto to ste nam osigurali“, dodao je Marković.

AZK je utvrdila da je državna pomoć dodijeljena MA u 2018. i 2019. godini bila nezakonita, odnosno nije usklađena sa Zakonom o kontroli državne pomoći.
(kraj) sam

Najčitanije