fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMarković: Kolašin dobro iskoristio svoj potencijal

Marković: Kolašin dobro iskoristio svoj potencijal

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kolašin je dobro iskoristio svoj potencijal, ocijenio je premijer Duško Marković tokom radne posjete toj opštini.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da se, zahvaljujući investicijama u razvojne projekte, taj grad pozicionirao u Sjevernom regionu onako kako se Tivat pozicionirao u Primorju.

„Onaj značaj koji za Crnogorsko primorje ima preobražaj i uspon Tivta na turističkoj mapi Mediterana – za sjever Crne Gore ima i tek će imati ubrzani razvoj kolašinskog kraja“, rekao je Marković.

On je, u razgovoru sa rukovodstvom Kolašina, na čelu sa predsjednikom Opštine Milosavom Batom Bulatovićem, kazao da je zadovoljan razvojem grada navodeći da je Kolašin dobro iskoristio svoj potencijal.

„Kada je cijela svjetska ekonomija na koljenima, u Kolašinu se gradi“, rekao je Marković.

On je posjetio gradilište turističkog kompleksa Breza, čiji je rok završetka 2022. godina, i skijališta Kolašin 1450 i 1600 na kojima se naveliko proširuju smučarski kapaciteti gradnjom novih terena.

„Blizu 50 miliona EUR država iz kapitalnog budžeta investira u projekte Kolašin 1600 i Kolašin 1450, od čega su već realizovane dvije trećine ovih investicija. Sada svako može da se uvjeri da se obećanje koje smo dali, a to je da će Kolašin postati zimski turistički centar na nivou najpoznatijih evropskih centara, dakle – da se to obećanje realizuje“, rekao je Marković.

On je kazao da je Vlada investirala u neophodnu infrastrukturu, i da će nastaviti i u narednom mandatu sa takvim ulaganjima, da se realizuju i novi hotelski kapaciteti, a uskoro će Kolašin biti povezan i auto-putem sa jugom i sjeverom.

Marković je naveo da će to definitivno izmijeniti lice i život tog kraja, konstatujući da se Vladina vizija razvoja sjevera Crne Gore pretvara u stvarnost.

„O tome sam detaljno razgovarao danas i sa turističkim privrednicima, kako bi zajednički definisali prioritete u narednom periodu. Mi smatramo da je prioritet da investitori u što kraćem roku privedu namjeni nove kapacitete. Na taj način otvara se i veliki broj novih, dobro plaćenih radnih mjesta i stvaraju šanse za pristojnu egzistenciju, prije svega mladih i obrazovanih ljudi sa sjevera Crne Gore“, kazao je Marković.

On je podsjetio da je Vlada prije četiri godine najavila maksimalnu posvećenost ubrzanom razvoju Sjevernog regiona.

„U Kolašinu danas to ne vidi samo onaj ko ne želi to da vidi“, zaključio je Marković.

Najčitanije