fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMarić: Imamo razloga za optimizam

Marić: Imamo razloga za optimizam

Igalo, (MINA-BUSINESS) – Uvođenje stečaja u Institut Igalo nije opcija, saopštio je njegov vršilac dužnosti direktora, Savo Marić nakon današnjeg sastanka u Vladi.

Marić je za RTHN kazao da je danas napravljen pomak koji se odnosi na to da su konačno sjeli za isti sto u ovom sastavu i razgovarali o problemu Instituta “Simo Milošević”.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Opštine Stevan Katić sa saradnicima, kao i ministri zdravlja, finansija i prosvjete Dragoslav Šćekić, Aleksandar Damjanović i Miomir Vojnović.

“Zaključak je da stečaj nije opcija i sljedeće je da svako da svoj doprinos, izanaliziramo situaciju i u što kraćem roku izađemo iz krize, makar kratkoročno. Nama je račun već u blokadi i treba da brzo reagujemo i riješimo problem. Koliko ćemo uspjeti vidjećemo. Na osnovu stava ministara imamo razloga za optimizam”, rekao je Marić.

Tema sastanka je bila rješavanje finansijske situacije u kojoj se nalazi Institut i dugovanja oko 30 miliona EUR, s obzirom na to da je država vlasnik 56,48 odsto akcijskog kapitala ove zdravstvene ustanove.

Račun je u više navrata bio u blokadi zbog presuda po tužbama radnika, a dug sa kamatama prema Jugobanci Beograd u stečaju dostigao je iznos od oko devet miliona EUR.

Država je vlasnik 56,48 odsto akcijskog kapitala. U vlasništvu Vlade je 19,19 odsto, Investiciono-razvojnog fonda 23,65 odsto, Fonda zdravstvenog osiguranja 10,23 odsto i Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) 3,4 odsto. Hotelsko-turističko preduzeće Vile Olive Žarka Rakčevića posjeduje oko 28 odsto akcija Instituta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije