fbpx
NaslovnicaMINA BusinessLuštica bay nagrađena za najbolji projekat integrisanog grada

Luštica bay nagrađena za najbolji projekat integrisanog grada

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Organizacija Internacionalne nagrade za oblast nekretnina dodijelila je Crnoj Gori i projektu Luštica Bay nagradu za razvoj naselja mješovite namjene.

Priznanje direktno nominuje Lušticu Bay za najbolji integrisanu destinaciju u Evropi.

Kako je saopšteno iz Luštica Development-a, dodjela nagrada je održana u četvrtak u hotelu Royal Lancaster u Londonu.

„International Property Awards je priznanje kojim se dobija ocjena izvrsnosti i dodjeljuje se vrhunskim stručnjacima za nekretnine rezidencijalne i poslovne namjene iz cijelog svijeta“, navodi se u saopštenju.

Ugledna nagrada, koja je otišla u ruke Luštice Bay, odaje priznanje konceptu ovog izuzetnog integrisanog primorskog grada koji se razvija iz dana u dan, sa ciljem da ispuni obećanja matične kompanije – Orascom Development Holding i suštinske vizije tog projekta.

Zamjenik izvršnog direktora i finansijski direktor Luštice Development, Mohamed AbouArab, kazao je da stvaraju jedan od najvećih investicionih projekata u jugoistočnoj Evropi, u okviru koga nastaje potpuno razvijen novi grad na samoj crnogorskoj obali.

„Ponosni smo što smo primili ovu prestižnu nagradu, u kategoriji koja odražava našu misiju i stremljenja. Pored nagrade i međunarodnog priznanja, želimo da kroz dalji posvećen rad i rezultate budemo trajni pokretač preduzetničkog i investicionog ambijenta u Crnoj Gori“, rekao je AbouArab.

Naselje koje se prostire na ukupno 690 hektara, Luštica Bay, razvija se kao najveći potpuno integrisani grad ovog tipa u Crnoj Gori i cijeloj jugoistočnoj Evropi.

Luštica Bay je jedinstveni integrisani primorski grad koji nudi neuporediv spoj prirodne ljepote, sofisticiranog arhitektonskog dizajna i niza ugostiteljskih sadržaja, kao i sportskih, kulturnih i zabavnih događaja tokom cijele godine.

Inspirisan lokalnom baštinom, grad Luštica Bay je promišljeno dizajniran u skladu sa mediteranskim ambijentom, ostajući vjeran autentičnosti svog prirodnog okruženja, te odražavajući svoje istorijsko i kulturno nasljeđe.

Projekat Luštica Bay razvija kompanija Luštica Development, osnovana prije gotovo 15 godina u Crnoj Gori, u vlasništvu vodećeg globalnog investitora i developera potpuno integrisanih destinacija, švajcarskog Orascom Development Holding i crnogorske Vlade.

International Property Awards, nagrade priznate na svjetskom nivou, dodjeljuju se po regionima koji pokrivaju Evropu, Veliku Britaniju, Afriku, Aziju i Pacifik, Arapsko poluostrvo, Karibe, centralnu i južnu Ameriku, Kanadu i Sjedinjene Američke Države (SAD).

Učesnici se kvalifikuju na svom relevantnom nacionalnom nivou, a žiri je sastavljen od vrlo iskusnog tima profesionalaca u širokom rasponu disciplina iz oblasti nekretnina.

Svečane večere organizovane za nagrađene kompanije okupljaju elitu stručnjaka iz industrije nekretnina i neizostavan su dio njihovog kalendara.

„Prvobitno nazvane International By, ove nagrade su potom postale International Property Awards, ustanovljene kao vrhunsko priznanje koje prepoznaje i nagrađuje izvrsnost u industriji nekretnina“, navodi se u saopštenju.

Prve nagrade Property Awards dodijeljene su 1993. godine i obuhvatile su deset nagrađenih kompanija u različitim rezidencijalnim kategorijama.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

U Baru 30 odsto više gostiju

Bar, (MINA-BUSINESS) - U hotelima na barskoj rivijeri boravi 30 odsto više gostiju u...