fbpx
NaslovnicaMINA BusinessLjetnja UPSHIFT radionica početkom jula u Petrovcu

Ljetnja UPSHIFT radionica početkom jula u Petrovcu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Laboratorija Inovacija za mlade Kreaktivator održaće prvu ljetnju UPSHIFT radionicu od 3. do 5. jula u Petrovcu, na koju se mogu prijaviti timovi iz čitave Crne Gore.

UPSHIFT, kako je saopšteno, predstavlja intenzivnu, trodnevnu radionicu, na kojoj osam odabranih timova uči kako da, od prepoznatog problema, prođe kroz sve bitne korake koji vode do kreiranja inovativnog rješenja, a sve to uz pomoć mentora.

„Kombinacijom kreativnog i inovativnog rada, konstantnim učenjem novih stvari, želimo da pomognemo mladima i adolescentima da pruže sopstveni doprinos poboljšanju stanja u lokalnim zajednicama“, navodi se u saopštenju.

UPSHIFT radionica će se održati u hotelu Palas u Petrovcu, a prevoz i hotelski smještaj biće obezbijeđeni za sve učesnike.

„Mladi ljudi i adolescenti, koji imaju između 13 i 19 godina i dolaze iz neke od opština u Crnoj Gori imaju pravo učešća na ljetnjoj UPSHIFT radionici. Prijavu za prvu ljetnju UPSHIFT radionicu možete pronaći na našem sajtu www.kreaktivator.me”, navodi se u saopštenju.

Forma je vrlo jednostavna i sastoji se iz identifikacije prepoznatog problema iz lokalne zajednice, opisa, odnosno pojašnjenja problema kroz kratku, realnu priču iz svakodnevnice, kao i tri uzroka prepoznatog problema.

Rok za prijavu je 21. jun.

„Ohrabrujemo sve mlade i adolescente da prijave više ideja/problema, pri čemu napominjemo da je za svaku ideju neophodno ispuniti posebnu prijavu“, dodaje se u saopštenju.

Timovi koji budu odabrani za učešće na UPSHIFT radionici, imaće priliku da, zajedno sa dodijeljenim mentorom, prođu postupno sve faze u procesu rješavanja problema.

„Osim novih poznanstava i druženja, naučiće mnogo o planiranju projekata, metodologijama koje se tiču analiziranja problema, budžetiranja i održivosti projekta“, rekli su iz Kreaktivatora.

Posljednjeg dana radionice, svaki od timova će imati priliku da rješenje do kog su došli prezentuje pred žirijem. Žiri će odabrati pet rješenja za koja smatra da najbolje rješavaju dati problem i da su pogodna za realizaciju, i dodijeliti im grant u iznosu od dvije hiljade EUR za implementaciju.

Laboratorija inovacija za mlade Kreaktivator je inicijativa nastala pod okriljem UNICEF-a, finansira je ING, podržava Ministarstva prosvjete, a implementira nevladina organizacija (NVO) Digitalizuj.me.

Najčitanije