fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivične prijave zbog utaje poreza i pranja novca

Krivične prijave zbog utaje poreza i pranja novca

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sektor za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma u martu je podnio krivične prijave protiv više pojedinaca i preduzeća koja se terete za stvaranje kriminalne organizacije, utaju poreza i doprinosa i pranje novca, u iznosu od dva miliona EUR.

Pomoćnika direktora tog Sektora, Dejan Đurović, kazao je da su krivične prijave protiv 23 pojedinca i 13 preduzeća podnijete Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

„U istom periodu su u saradnji sa SDT-om blokirana novčana sredstava na računima više pojedinaca i kompanija u iznosu od 2,1 milion EUR“, kazao je Đurović.

Iz Uprave policije su naveli da je Sektor za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma u martu ostvario zavidne rezultate na polju borbe protiv pranja novca.

Taj Sektor je u saradnji sa Sektorom za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije realizovao akciju kodnog naziva Bora, koja je rezultirala krivičnim prijavama protiv 23 pojedinca i 13 preduzeća.

Đurović je poručio da će se odlična saradnja sa SDT-om nastaviti i u narednom periodu kroz dalje aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju krivičnih djela pranja novca.

Najčitanije

uprava policije, saobraćaj

Za 24 sata 14 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 14 saobraćajnih...
Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Putevi suvi