fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrešimir Barić novi član Odbora direktora Erste banke

Krešimir Barić novi član Odbora direktora Erste banke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novi član Odbora direktora Erste banke Podgorica je Krešimir Barić, član uprave u hrvatskoj Erste & Steiermarkische banci.

Iz Erste banke je saopšteno da je njegov mandat počeo 1. januara, nakon odobrenja Centralne banke (CBCG).

„Barić u Odboru direktora Erste banke nasljeđuje Slađanu Jagar, koja se na svoj zahtjev povukla sa funkcija“, navodi se u saopštenju.

Barić radi u Erste & Steiermarkische banci od 2006. godine, a na mjesto člana uprave dolazi nakon što je 15 godina proveo na rukovodilačkim pozicijama u oblasti računovodstva i kontrolinga.

„U Erste & Steiermarkische je zadužen za sektore računovodstva, kontrolinga i upravljanja aktivom i pasivom i kancelarije za ekonomska istraživanja i za poreze. Godinu je proveo u Erste grupi u Beču, na funkciji vođe upravljanja profitabilnosti i kapitalom, gdje je stekao dodatno međunarodno iskustvo“, dodaje se u saopštenju.

Osim toga, kako je objašnjeno, učestvovao je u rotacionim programima usavršavanja unutar Erste grupe i mnogim grupnim projektima, uključujući i IEDC poslovnu školu iz Bleda, gradeći menadžersko iskustvo i znanje.

Po struci je diplomirani ekonomista i aktivno se služi engleskim i njemačkim jezikom.

U Odboru direktora Erste banke su predsjednik Christoph Schoefboeck, njegova zamjenica Michaela Hasslacher-Glavanovits i članovi Borislav Centner, Miroslav Kožul i Krešimir Barić.

Najčitanije