fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKreirati nove politike za povratak na poželjan tempo rasta

Kreirati nove politike za povratak na poželjan tempo rasta

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Vlada bi trebalo da pokuša da brzo kreira politike koje će akterima ekonomskog života obezbijediti dovoljne garancije i stimulanse za što brži povratak u stanje pune funkcionalnosti, ali i na poželjan tempo ekonomskog rasta, saopštio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je podsjetio da je Vlada već pripremila dva paketa mjera za sanaciju negativnih posljedica pandemije koronavirusa, kao i da je u pripremi treći, koji će u cjelosti biti usmjeren na ljude u biznisu i investitore.

„Vjerujem da će taj paket biti dobro koncipiran i da će pogoditi cilj. Vjerujem da ćemo biti u stanju pune funkcionalnosti, da nećemo propustiti vrijeme koje nam je ostalo do kraja godine i da ćemo na taj način uspjeti da smanjimo neminovne ekonomske štete“, rekao je Đukanović na Cetinju, na konferenciji za novinare povodom dvije godine od stupanja na dužnost.

On je dodao da je pandemija poslala upozorenje državi, društvu i ekonomiji, da je neophodno raditi na intenziviranju aktivnosti na restrukturiranju crnogorske ekonomije.

„Dakle, pored turizma, moramo staviti akcenat na bolje korišćenje drugih razvojnih potencijala, prije svega u energetici, proizvodnji hrane i prerađivačkoj industriji. Na taj način ćemo ekonomiju učiniti stabilnijom i manje zavisnom od sezonskih poremećaja“, poručio je Đukanović.

On smatra i da je dosadašnje iskustvo Crne Gore u suočavanju sa pandemijom koronavirusa pokazalo visok nivo funkcionalnosti države i dobar nivo kompetentnosti, efikasnosti i odgovornosti važnih državnih podsistema.

„To je razlog zbog kojeg građani više vjeruju državi“, rekao je Đukanović.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...