fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrapović: Sačuvajmo svako radno mjesto

Krapović: Sačuvajmo svako radno mjesto

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Mjera snižene stope poreza na dodatu vrijednost (PDV) od sedam odsto u ugostiteljstvu, koja je jednoglasno usvojena u parlamentu, ima za cilj da sačuva radna mjesta i unaprijedi status radnika u tom sektoru, ocijenio je poslanik Demokrata, Dragan Krapović.

On je, u saopštenju upućenom ugostiteljima, kazao da nije trebalo dugo da se potvrdi ispravnost takve odluke, jer je ta djelatnost već danas ponovo ugrožena naletima koronavirusa.

„Nakon što je na sjednici Skupštine usvojen predlog Zakona o PDV-u koji smo kandidovali moje kolege Tamara Vujović, Miodrag Lekić, Vladimir Martinović i ja, želim da sa vama podijelim zadovoljstvo što je predložena mjera snižene stope PDV-a od sedam odsto na ugostiteljstvo usvojena jednoglasno u parlamentu, što je nažalost rijedak slučaj u postojećim političkim okolnostima“, naveo je Krapović.

On je kazao da je siguran da će u narednoj godini ta mjera značajno pomoći da njihovi biznisi opstanu do kraja pandemije i da će omogućiti dodatni prostor da se posebno vodi računa o svakom zaposlenom u industriji turizma i ugostiteljstva.

„Takođe, pored potvrde ispravnosti odluke koju je donijela Skupština, jučerašnji dan je potvrda da poslanički klub Mir je naša nacija (Demokrate-Demos) drži riječ i ispunjava ono što obeća građanima. Dakle upravo ova mjera je dio programa koji smo ponudili građanima na parlamentarnim izborima prošle godine,i sada je realizovana“, rekao je Krapović.

On je kazao da je ona došla na red nakon prioritetnih i socijalno ugroženih kategorija, dakle nakon što su obezbijedili obeštećenje majkama kojima su oduzeta stečena prava, dječiji dodatak za svu djecu do 18. godine u Crnoj Gori, kao i besplatne udžbenike svim osnovcima, većim platama radnicima i naravno većim penzijama penzionerima i većim staračkim naknadama.

„To je naš bilans za nepunih godinu i po ove vlasti! Dakle, mislili smo i mislićemo i dalje na one najstarije koji su gradili Crnu Goru i kojima smo to dužni, mislili smo i dalje ćemo misliti na one najmlađe koji tek treba da je grade i unaprijeđuju, ali i na vas, privredu koju moramo sačuvati u ovim teškim vremenima“, naveo je Krapović.

On je takođe zamolio ugostitelje da poštuju mjere i upute nadležnih organa, da se izađe iz vrtloga krize i da iduće godine imamo dobru, nadam se nikad bolju turističku sezonu, i zimsku i ljetnju.

„Želim da vas zamolim i ohrabrim da u ovu vrlo bitnu mjeru u godinama pred nama afirmišemo i poštujemo, a to ćemo najbolje uraditi tako što ćemo uredno izvršavati obaveze prema državi, tako što ćemo konstantno podizati nivo konkurentnosti destinacije odmjerenom cjenovnom politikom, ali i novim investicijama i unapređenjima sektora ugostiteljstva, a iznad svega želja nam je da ova mjera pomogne da sačuvamo radna mjesta i unaprijedimo status radnika u ugostiteljstvu“, zaključio je Krapović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije