fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryKrajem juna odlučuju o modelu restrukturiranja 

Krajem juna odlučuju o modelu restrukturiranja 

Budva, (MINA-BUSINESS) – Skupština akcionara Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera trebalo bi da krajem juna razmotri model restrukturiranja kompanije kroz odvajanje, koji je predložio Odbor direktora preduzeća.

Na sjednici Odbora direktora HG Budvanska rivijera, koja je održana početkom sedmice, predložen je model njenog restrukturiranja – odvajanjem, uz osnivanje novog preduzeća, čiji je radni naziv Sveti Stefan hoteli, piše Dan.

Odvajenje bi podrazumijevalo proporcionalnu podjelu akcija novog preduzeća, akcionarima postojećeg.

Namjera je da se od Budvanske rivijere naprave dva preduzeća, od kojih će jedno imati u vlasništvu Sveti Stefan i vilu Miločer, koji su dati u zakup, a drugo ostale hotele Budvanske rivijere.

Struktura akcionara u oba preduzeća biće ista, s tim što će nominalna vrijednost akcija biti različita. Uz državu, koja ima oko 55 odsto akcija, po 15 odsto imaju Strateks i AIК banka, iza kojih stoje biznismeni Neil Emilfarb i Miodrag Кostić.

Odbor direktora Budvanske rivijere usvojio je dokumente koji su preduslov za privatizaciju tog državnog preduzeća, o kojima će se akcionari izjasniti 26. juna.

Iz preduzeća su naveli da su utvrđeni predlozi odluka za skupštinu akcionara i ostala dokumentacija koja ih prati zasnovani na eleboratima o procjeni imovine, obaveza i kapitala hotelske grupe Budvanska rivijera iz prošle godin i o restrukturiranju društva.

Iz budvanske kompanije su objasnili da je utvrđivanju predloga odluka, koje su usvojene na sjednici Odbora direktora, prethodilo usvajanje izvještaja nezavisnog eksperta o zakonom ispunjenim uslovima za restrukturiranje.

Najčitanije

Nenezić: Crnu Goru u EU ne vodi ono što je viđeno u prethodne četiri godine

Podgorica, (MINA) – Građani prepoznaju potrebu formiranja zajedničkog pokreta Socijaldemokrata (SD), Socijaldemokratske (SDP) partije...

Sjutra je Vaskrs

Dalas u polufinalu