fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKontrola optužnice 26. oktobra

Kontrola optužnice 26. oktobra

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kontrola optužnice koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv biznismena Neđeljka Gardaševića, koji se tereti za davanje lažne garancije od tri miliona EUR prilikom privatizacije hotela As u Perazića dolu, zakazana je za 26. oktobar u podgoričkom Višem sudu.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, Gardašević se tereti za zloupotrebu ovlašćenja u privredi u vezi sa privatizacijom hotela As i dostavljanje neistinite bankarske garancije od tri miliona EUR.

Gardašević je uhapšen 13. marta, a 3. aprila je napustio istražni zatvor, nakon što je u depozit suda uplaćeno 100 hiljada EUR jemstva koje je položio Aleksandar Jovanović.

Hotel As prodat je prije 16 godina rusko-crnogorskoj kompaniji Nega turs za pet miliona maraka, od čega je država prihodovala tri, a Budvanska rivijera dva miliona maraka. Ugovorom je bilo predviđeno da se u hotel ulože 22 miliona maraka.

Nesuđeni kompleks sa pet zvjezdica dobio je još jednu šansu od Vlade 2014. godine, kada je potpisan aneks ugovora uz bankarsku garanciju ruske Sberbanke od tri miliona EUR da će dovršiti hotel As, za koju se kasnije ispostavilo da je falsifikovana.

Najčitanije