fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKoncesioni akt za aerodrome ponovo vraćen na doradu

Koncesioni akt za aerodrome ponovo vraćen na doradu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada u četvrtak nije raspravljala o Predlogu koncesionog akta za aerodrome sa predloženim ugovorom o koncesiji, iako je on bio jedna od 46 tačaka u najavi dnevnog reda.

Iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću Pobjedi su kazali da taj dokument nije uvršten u konačni dnevni red, koji se usvaja na početku sjednice Vlade, nego je vraćen na doradu i da će o njemu ponovo raspravljati Komisija za ekonomsku politiku.

Vlada je usvojila izvještaj o poslovanju Aerodroma za prošlu godinu.

Sjednica, koja je počela u 11 sati, prekinuta je nešto nakon 14 sati, a pojedini portali su objavili da je razlog to što su ministri iz redova Socijaldemokrata (SD) napustili sjednicu nezadovoljni predloženim koncesionim aktom.

Iz Vlade su Pobjedi saopštili da to nije tačno.

“Prekid sjednice koja je nastavljena u 16 sati i 20 minuta je tražio premijer Duško Marković nakon što je ustanovio da sjednici ne prisustvuje većina ministara zbog obaveza u parlamentu”, kazao je podgoričkom listu šef Vladinog biroa za odnose sa javnošću, Srđan Kusovac.

Pobjedi su iz SD rekli da je tačno da su Predlog koncesionog akta njihovi predstavnici dobili samo sat prije sjednice Komisije za ekonomsku politiku u utorak zbog čega su bili nezadovoljni.

“Stav SD-a o tom novom Predlogu akta saopštićemo za par dana nakon detaljne analize”, dodali su iz SD-a.

U vladajućoj koalici odavno postoje neslaganja oko tog akta, koji zagovaraju Demokratska partija socijalista (DPS) i Bošnjačka stranka (BS), a protivi se SD čiji kadrovi rukovode tom kompanijom.

Koncesija bi trebalo da traje 30 godina, uz jednokratnu naknadu od 100 miliona, očekivanu godišnju naknadu od pet do 20 odsto od prihoda, kao i ulaganje od 200 miliona EUR u aerodromsku infrastrukturu.

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...