fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKina jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Crne Gore

Kina jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kina je jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih i ekonomskih partnera Crne Gore, imajući u vidu vrijedne kapitalne projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture, visokih tehnologija i energije, sapšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Generalni sekretar DPS-a, Aleksandar Bogdanović učestvovao je danas na međunarodnom online Samitu koji je organizovala Komunistička partija Kine na temu Jačanje dijaloga političkih partija i unapređenje odnosa Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

„Na multilateralnom planu, aktivno učešće Crne Gore i saradnja kroz inicijative Pojas i put i Mehanizam 17+1, stvorile su istorijske šanse za razvoj naše države, ali ujedno daju doprinos i zajedničkom razvoju Kine, našeg regiona i Evrope”, poručio je Bogdanović.

On je kazao da su vrijedni kapitalni projekti u oblasti saobraćajne infrastrukture, visokih tehnologija i energije, među kojima je i najveći infrastrukturni projekat u istoriji Crne Gore auto-put Bar – Boljare, učinili prijateljsku Kinu jednim od najvažnijih spoljnopolitičkih i ekonomskih partnera naše zemlje.

Bogdanović je sa posebnim zadovoljstvom istakao saradnju dvije partije koja je dala presudan pečat odnosima dvije zemlje, i omogućila važnu podršku povećanju obima ekonomske saradnje i daljem razvoju odnosa u brojnim drugim oblastima između dvije države koje bez obzira na razlike u veličini i njihovoj geografskoj udaljenosti njeguju pobjednički duh i uzajamno povjerenje.

“Čvrsto vjerujem da je i današnji skup izraz spremnosti svih nas koji smo ovdje da međusobno učimo, dijelimo, pomognemo, sarađujemo i da na osnovu međusobnog poštovanja i uzajamne koristi realizujemo zajednički razvoj i damo doprinos za prosperitet naših društava, ohrabrujući dijalog i integraciju među različitim civilizacijama”, rekao je Bogdanović.

On je u ime DPS-a bio jedini učesnik iz Crne Gore na Samitu koji je okupio brojne učesnike, lidere i predstavnike političkih partija iz svih država Centralne i Istočne Evrope.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije