fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKatić: Herceg Novi će spremno dočekati goste

Katić: Herceg Novi će spremno dočekati goste

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Herceg Novi će spremno dočekati goste kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura, saopštio je predsjednik Opštine Stevan Katić i dodao da očekuje da predstojeća turistička sezona bude na nivou od 50 odsto one 2019. godine.

“Izgubili smo već jednu sezonu i nikako ne bi bilo dobro da ovu godinu završimo na nivou na kojem smo završili prošlu”, rekao je Katić za Mediabiro.

On je dodao da je optimističan po pitanju predstojeće sezone, kao i da pozitivnim prognozama uveliko doprinosi trend smanjenja broja oboljelih od koronavirusa i dinamika vakcinacije stanovništva.

Katić je podsjetio i da su 2018. i 2019. bile rekordne po broju otvaranja hotela u Herceg Novom, ali i po mnogim projektima, među kojima je i rekonstrukcija kuće nobelovca Iva Andrića, koja je otvorena u petak.

„Mnogo stvari je urađeno i spremno je za sam početak ljetnje sezone, prije svega u kulturološkom, ali i infrastrukturnom smislu. U tom djelu smo spremni i komunalna preduzeća odrađuju svoj posao na zavidnom nivou“, naveo je Katić.

On je podsjetio da je Turistička organizacija Herceg Novi odradila brojne promocije na zapadnoevropskom, ruskom i tržištu regiona.

„Očekujemo po najavama, barem kada je u pitanju region i rusko tržište, da ljetnja sezona dođe na nivo od oko 50 odsto u odnosu na 2019. godinu“, saopštio je Katić.

Najčitanije