fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKabinet premijera: Javnost bila zatrpana izlivima masovne panike funkcionera DPS-a

Kabinet premijera: Javnost bila zatrpana izlivima masovne panike funkcionera DPS-a

Podgorica, (MINA) – Svi akteri domaće i međunarodne scene treba da imaju na umu da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović kompromitovana ličnost, i dok god bude predstavljao Crnu Goru u svijetu, država i građani će trpjeti veliku štetu, kazali su iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

“Nakon što su Vanja Ćalović Marković i MANS obznanili da su Đukanović i njegov sin skrivali vlasništvo u više od pet država, crnogorska javnost je bila privremeno zatrpana izlivima masovne panike funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS), koji su po principu tastera aktivirani da kroz hiperprodukciju tvitova i izjava, pisanih po kalupu, pokušaju odbraniti neodbranjivo”, kaže se u saopštenju.

Iz kabineta Krivokapića rekli su da razumiju paniku, ali da ne razumiju logiku apologeta koje smatraju da se brojem izjava mogu prikriti “tragovi bruke i kriminalnih djelatnosti njihovog šefa”.

“Pošto se ne usuđuju da racionalno objasne argumentaciju kojom, kao što smo kazali, pokušavaju odbraniti neodbranjivo, bilo bi korisno da (zajedno sa svojim nalogodavcem) odgovore crnogorskoj javnosti na nekoliko pitanja”, kaže se u saopštenju.

Iz kabineta Krivokapića pitali su još koliko kompanija i trastova, koje postoje samo na papiru, ima Đukanović.

Oni su rekli da je Đukanović prije dvije godine uvjeravao da ih uopšte nema, da bi, kako su naveli, na koncu priznao postojanje samo jedne – Vagor Investment, i to na Kipru, koja takođe nije poslovala.

“Koliko košta šezdeset minuta (jedan sat) pravnih usluga advokatskih kancelarija Charles Mia Limited ili ALGOCAL? To bi gospodin Đukanović morao znati”, navodi se u saopštenju.

Iz kabineta Krivokapića pitali su šta je svrha tako kompleksne šeme kompanija, ovolikog broja posrednika i čemu plaćanje enormnih advokatskih usluga za trastove i kompanije koje nikada nijesu poslovale.

Iz kabineta su upitali poslanike DPS-a, koji su reagovali na navode MANS-a, da li zaista misle da je bilo ko, zdravorazuman i racionalan, povjerovao u “manipulaciju da je Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara, sa partnerima iz 117 zemalja, odlučio da objavi bazu podataka od skoro 12 miliona dokumenata samo da bi fabrikovao aferu protiv Đukanovića”.

“I da u tom „fabrikovanju” učestvuju renomirani svjetski mediji kao što su BBC, Le Monde, Washington Post, Guardian ili L’Espresso, koji od juče intenzivno pišu o sramotnim ofšor avanturama vašeg čelnika”, navodi se u saopštenju.

Iz kabineta Krivokapića su poručili poslanicima DPS-a, koji su reagovali na navode MANS-a, da bi Crna Gora već danas bila punopravna članica Evropske unije, sa nezavisnim institucijama i razvijenom ekonomijom, “da su bili ovoliko agilni u odbrani državnih interesa, namjesto ličnih”,

“Nasuprot tome, pod krinkom odbrane državnih interesa i nacionalnih prava, vi ste juče, kao i onog dana na Cetinju, i u mnogim prilikama ranije, zapravo branili kriminalnu hobotnicu jednog čovjeka i njegove porodice. I to je najtužnija činjenica vaših političkih karijera i bilansa”, rekli su iz kabineta Krivokapića.

Iz kabineta su kazali da Đukanović i “njegovi partijski protektori” moraju da imaju na umu da se “ekonomski zločini nad Crnom Gorom” ne zaboravljaju i ne zastarijevaju.

“Zajmovi koje je porodična banka davala organizovanom kriminalu, prodaja vrijednih akcija Elektroprivrede i zakoni koji su usvajani, da bi se spasila ista ta banka, zbog kredita koji nikada nijesu vraćeni”, navodi se u saopštenju.

Ne zaboravljaju se, kako su kazali iz kabineta Krivokapića, ni “sumnjive privatizacije u dilu sa ruskim i azerbejdžanskim tajkunima, kao ni štetna zaduženja za autoput, koja su Crnu Goru umalo dovela do dužničkog ropstva”.

Prema njihovim riječima, ne zaboravljaju se ni nerazjašnjene afere „Telekom”, „Snimak”, „Limenka”, „Pireus Banka”, „Koverta”.

Iz kabineta Krivokapića kazali su da će na to konstantno podsjećati dok se, do zadnjeg eura, ne obeštete svi crnogorski građani i državni budžet.

“Na isti način, dok se Tužilaštvo ne oslobodi partijskog uticaja bivšeg režima, svi akteri domaće i međunarodne scene treba da imaju na umu da je predsjednik Crne Gore kompromitovana ličnost. Dok nas god takva osoba bude predstavljala u svijetu, Crna Gora i građani će trpjeti veliku štetu, koju će pratiti kontinuirani osjećaj moralne nelagode”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije