fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJugozapadna obilaznica otvorena za saobraćaj

Jugozapadna obilaznica otvorena za saobraćaj

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Jugozapadna obilaznica, vrijedna preko 15 miliona EUR, od ponoći je u potpunosti funkcionalna i otvorena za saobraćaj.

Iz PG Biroa je saopšteno da je riječ o najznačajnijem objektu iz oblasti putne infrastrukture koji je realizovan na teritoriji Podgorice u proteklih desetak godina, zbog čega je jasna važnost ovoga dana za glavni grad i njegove stanovnike.

Pomenuta obilaznica, duga preko 3,5 kilometra i vrijedna 15,5 miliona EUR, kapitalni je projekat kojim je Podgorica dobila višestruko modernu saobraćajnicu. Povezivanjem magistralnih puteva ka Petrovcu i Cetinju, gradsko jezgro će biti rasterećeno od tranzitnog saobraćaja, a turistički potencijal i pristupačnost će biti podignuti na još viši nivo.

“Realizacijom ovog projekta, koji je u potpunosti finansirao Glavni grad, okolni prostor je postao atraktivniji i za razvoj privredne djelatnosti. Takođe, Jugozapadna obilaznica predstavlja čvorište tri primarna kolektora, koji će odvoditi otpadne vode do budućeg postrojenja, te su stvoreni i uslovi za početak izgradnje budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda”, navodi se u saopštenju.

Iz PG Biroa su podsjetili da je 2019. godine izgrađen Bulevar 21. maj, koji predstavlja značajan kapitalni projekat, vrijedan deset miliona EUR, a koji je omogućio da se izgradnjom obilaznice zaokruži jedna infrastrukturna cjelina.

“Formiranje te cjeline ima višestruki značaj, ne samo za Podgoricu, nego i za Crnu Goru, te smo izuzetno ponosni što dajemo doprinos ne samo razvoju grada, već i države u cjelini”, dodaje se u saopštenju.

Gradonačelnik Ivan Vuković kazao je da se ponosi tim projektom, te da Glavni grad, na čijem je čelu, nastavlja da se razvija.

“Na dan kada je Crna Gora, prije godinu, počela da tone u mrak, zasijala je nova Luča i podsjetila sve da se naša Podgorica ne da”, kazao je Vuković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije