fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJugobanka u stečaju prodaje vinograd u Đenovićima i ruševinu u naselju Kameno

Jugobanka u stečaju prodaje vinograd u Đenovićima i ruševinu u naselju Kameno

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Agencija za osiguranje depozita Srbije, kao stečajni upravnik Jugobanke Beograd, objavila je oglas o prodaji njene imovine.

Za pet hiljada EUR na prodaju je ponuđena ruševina seoske zgrade, površine 45 metara kvadratnih u naselju Kameno iznad Herceg Novog, dok se po početnoj cijeni od 195 hiljada EUR prodaje vinograd prve klase u Đenovićima, površine 590 kvadrata, prenosi Novski portal.

Javno nadmetanje biće održano 28. marta.

Kako se navodi, upravo je dug od preko sedam miliona EUR prema beogradskoj Jugobanci “kost u grlu” Instituta Igalo i njegovog vlasnika, države Crne Gore.

Potpisivanjem protokola o saradnji ministarstava finansija Crne Gore u prošlom sazivu i Srbije, problem duga Instituta prema Jugobanci u stečaju, odnosno Agenciji za osiguranje depozita, nije riješen. Institut je u čestim blokadama, ne može da obezbijedi tekuće poslovanje i isplatu zarada, te mu stečaj stalno “visi nad glavom”.

Agencija za zaštitu konkurencije ne vidi zakonitost takvog postupka, a Vlada i njena novoformirana Komisija i operativni tim obećavaju da će ovoga puta naći rješenje za status Instituta i otplatu duga.

Poteklih decenija nekoliko vlada je na sebe preuzimalo tu obavezu, ali samo formalno.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije