fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJavni poziv za dobijanje podrške za razvoj MICE turizma

Javni poziv za dobijanje podrške za razvoj MICE turizma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) objavila je drugi put javni poziv za dobijanje podrške za razvoj MICE turizma u Crnoj Gori, koji će biti otvoren 15 dana.

Javni poziv se odnosi na oblasti podrške u dvije kategorije – unapređenje kapaciteta za MICE turizam i organizovanje MICE događaja.

„Ukupna raspoloživa sredstva opredijeljena za mjeru iznose 130 hiljada EUR. Za unapređenje kapaciteta za MICE turizam opredijeljeno je 70 hiljada. Za organizovanje MICE događaja opredijeljeno je 60 hiljada, od čega je, po prvom javnom pozivu dodijeljeno 21,6 hiljada EUR, a preostali iznos za ovu oblast podrške je 38,4 hiljade EUR“, rekli su iz NTO.

Cilj javnog poziva je obogaćivanje i unapređenje kvaliteta turističke ponude, uz poboljšanje marketing aktivnosti, kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, a u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanja stepena zauzetosti smještajnih kapaciteta, potrošnje i zaposlenost.

Javni poziv je objavljen na internet stranici NTO-a, odnosno na linku https://www.montenegro.travel/program-podsticajnih-mjera

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...