fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJavni dug za tri mjeseca smanjen sa 103 na 88 odsto BDP-a

Javni dug za tri mjeseca smanjen sa 103 na 88 odsto BDP-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Javni dug Crne Gore je za samo tri mjeseca smanjen sa 103 na 88 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je rezultat za koji su većini država potrebne godine, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je, povodom 200 dana Vlade, saopštio da je izvršna vlast predložila, a parlamentarna većina usvojila, zdrav i odgovoran budžet za ovu godinu, koji će omogućiti opravak i stabilizaciju ekonomije.

“Uspjeli smo da ovaj budžet bude i socijalni i razvojni. U godini socijalne pravde, uveli smo i dječji dodatak, a obezbijedili smo i besplatne udžbenike za osnovce“, kazao je Krivokapić.

On je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, objasnio da je to plan ka održivim rješenjima za podršku i pomoć porodicama i dio paketa socijalnih servisa koje je Vlada uspostavila.

„Oporavljamo ekonomiju, otvaramo granice, spremno dočekujemo turističku sezonu, a svega tri mjeseca nakon osnivanja potpuno je funkcionalna i nova nacionalna avio-kompanija Air Montenegro“, naveo je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Danas i sjutra međunarodna konferencija crnogorskih menadžera bezbjednosti

Podgorica, (MINA) – Međunarodna konferencija crnogorskih menadžera bezbjednosti, na kojoj će govoriti vodeći stručnjaci...