fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJaki socijalni parneri za rješevanje važnih pitanja 

Jaki socijalni parneri za rješevanje važnih pitanja 

Sutomore, (MINA-BUSINESS) – Stvaranje jakih socijalnih partnera, koji će imati snage i moći za rješavanje važnih sindikalnih pitanja i problema, u interesu je Saveza sindikata (SSCG), saopštio je njegov predstavnik Vladimir Krsmanović.

On je dodao da je primjer uspješnog socijalnog dijaloga u Crnoj Gori potpisivanje Memoranduma o razumijevanju izmedju Vlade, socijalnih partnera i Međunarodne organizacije rada, o programu dostojanstvenog rada za period od 2015. do 2017. godine.

„Cilj je da se sve odluke iz sfere radno-socijalnog zakonodavstva donose uz puno učešće svih socijalnih partnera“, kazao je Krsmanović u Sutomoru, na međunarodnoj konferenciji pod nazivom Jezik solidarnosti: najbolji primjeri iz prakse u socijalnom partnerstvu.

Iz SSCG je saopšteno da je konferencija sadržala diskusije i prezentacije najboljih primjera iz prakse u socijalnom partnerstvu na različitim nivoima – globalnom, nacionalnom, sektorskom, teritorijalnom i na nivou kolektivnih ugovora.

Posebna pažnja posvećena je razmatranju kolektivnog pregovaranja i kolektivnim ugovorima.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici sindikata iz regiona Zapadnog Balkana, Rusije, Norveške, Finske, Bjelorusije, kao i zemalja Centralne Azije.

SSCG je, prema riječima njegovih predstavnika, pružio tehničku i organizacionu podršku konferenciji.

Najčitanije

Mijač i Mraković bez medalje

Podgorica, (MINA) – Crnogorski kataši, Vladimir Mijač i Mila Mraković, bez medalje završili su...