fbpx
16.1 C
Podgorica
September 28, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessIzabrali polaznike Startup akademije

Izabrali polaznike Startup akademije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – M:tel digitalna fabrika odabrala je polaznike druge Startup akademije, odnosno 17 timova koji broje preko 40 polaznika.

PR menadžer M:tel digitalne fabrike, Bojana Maraš, kazala je da su izabrani timovi pod nazivima Cuko.me, koji se bavi tematikom kućnih ljubimaca i NaPut java aplikacije, koja je razvijena za ekspresnu izradu i obradu putnih naloga u tri koraka.

“Izabrani su timovi i za startup Insta Story View, koji predstavlja servis koji omogućava korisnicima da lako provjere da li je određena osoba pregledala njihov stori, kao i startup Face Recognition, čija je ideja izrada aplikacije koja će prepoznavati lica ljudi i na taj način ih identifikovati”, navela je Maraša u saopštenju.

Na Startup akademiji učestvovaće i startup pod nazivom Popust.me, čiji je cilj informisanje javnosti o svim aktuelnim popustima i akcijama putem sajta i društvenih mreža, te aplikacija Aquiver koja predstavlja digitalni ormar, zatim Weddingbeats koja predstavlja servis za mladence i sve uslužne djelatnosti u procesu organizacije vjenčanja.

Aplikacija pod nazivom Saasmark tretira SaaS produkte, dok Online sitter predstavlja aplikaciju koja će komunikaciju između roditelja i bejbisitera podići na mnogo veći nivo.

“Među polaznicima imamo i tim koji je tvorac aplikacije koja predstavlja razvoj servisa za integraciju web sajta u native aplikaciju, zatim Džepni psiholog koji predstavlja platformu za online savjetovanje i psihoterapiju, te startup Remake čiji se osnovni koncept bazira na izradi mašine za reciklažu”, navela je Maraš.

Među polaznicima je i startup MARLEQ koji predstavlja platformu koja povezuje one koji traže posao u inostranstvu, karijerne mentore/regrutere i kompanije koje traže top talente.

“Među polaznicima je i startup ARCHCRM, zatim aplikacija koja predstavlja igračku koja prati razvoj djeteta pod nazivom Doliot, startup pod nazivom Postmonaut koji povezuje prevoznika i pošiljaoca i startup Actideal”, navela je Maraš.

Ona je rekla da ukoliko se neka ideja od prijavljenih uklopi u strateški razvoj kompanije M:tel, ta kompanija planira da uloži u njen razvoj za početak 30 hiljada EUR.

“Kroz višemjesečni program, koji je potpuno besplatan kreatori ideja će dobiti podršku mentora koji su doajeni u oblasti preduzetništva u region”, dodala je Maraš.

Startup akademija, koju je prije dvije godine pokrenula kompanija M:tel, je prva akademija tog tipa koja se održava u Crnoj Gori. Akademija će trajati tri mjeseca, a organizuje se u saradnji sa ICT Hubom iz Beograda koji već imaju iskustva sa investiranjem u startupove.

Najčitanije