fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIspunjavaju potrebe građana Cetinja

Ispunjavaju potrebe građana Cetinja

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Na Cetinju se u protekle dvije godine nove lokalne vlasti pokazalo i dokazalo da se budžetskim sredstvima može upravljati na način da se ispunjavaju potrebe građana, a ne bilo kojeg pojedinca, saopštio je potpredsjednik Skupštine Prijestonice, Mirko Stanić.

“Zbog toga je izglasavanje budžeta od 11,58 miliona EUR za narednu godinu, koji je najveći u istoriji Prijestonice, sigurna garancija da će se i naredne godine nastaviti sa dinamičnim razvojem”, rekao je Stanić koji je i predsjednik odborničkog kluba SDP i Građani – svim srcem za Cetinje.

Prema njegovim riječima, prosperitet zajednice se najbolje pokazuje odnosom prema mladima, sportu, kulturi, kvalitetnim društvenim i zabavnim životom.

“Zbog toga predstavlja zadovoljstvo da će se za svu cetinjsku djecu vrtić plaćati iz opštinskog budžeta. Iz budžeta svih građana će se platiti i podrška za vantjelesnu oplodnju za bračne parove sa Cetinja”, naveo je Stanić u saopštenju.

Cetinje će, kako podsjeća, takođe obezbijediti preko 860 hiljada EUR za sport i tim sredstvima će se značajno pomoći velikani crnogorskog rukometa, košarke, fudbala, odbojke i brojnih drugih sportova i klubova, čime se suštinski šalje poruka da će grad i dalje biti grad sporta.

“Kad je u pitanju jedno od ključnih obećanja vezanih za razduživanje Cetinja – ove godine će se nastaviti sa otplatom svih kredita i kamata, dok će se istovremeno isplatiti i sredstva radnicima Komunalnog preduzeća, koje je prethodna vlast zakinula za preko milion EUR kroz isplatu manjih zarada za skoro deset godina”, precizirao je Stanić.

Kad je u pitanju prihodna strana budžeta, Cetinje će ostvariti istorijski prihod kad je u pitanju porez na zarade fizičkih lica u iznosu 2,1 milion EUR, kao i prihod od poreza na nepokretnosti od 900 hiljada EUR, što pokazuje rast ekonomskih aktivnosti i zaposlenosti u gradu.

“Poslije završtetka istorijskog projekta izgradnje žičare od Kotora do Lovćena, naredne godine očekujemo nastavak investicionih ciklusa u brojnim oblastima, što će dovesti do daljeg zapošljavanja naših sugrađana. Ostaje žal što ovaj i ovakav, razvojni budžet nijesu podržale i naše kolege iz skupštinske manjine, jer Cetinje je naša zajednička kuća, a glasanje za njegov napredak i prosperitet bi trebalo podržati bez obzira na partijske boje”, zaključio je Stanić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije