fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIspitati privatizaciju Port of Adria

Ispitati privatizaciju Port of Adria

Bar, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Opštinskog odbora (OO) Demokrata Bar, Dragan Tufegdžić, ocijenio je da je konačno došlo vrijeme da se ispita privatizacija kompanije Port of Adria.

“Država mora pokazati da nije zaboravila ni ovaj dio luke, njene radnike i privatizaciju. I dalje su Port of Adria i njeni radnici u Baru i u Crnoj Gori. To se ne smije i ne može zaboraviti. Nešto što je bilo naše, možda opet to postane”, naveo je Tufegdžić u saopštenju.

On je kazao da je Port of Adria bilo srce nekadašnje jedinstvene Luke Bar.

“Prodaja dijela jedinstvenog sistema, kod bilo koga ko poznaje proces stvaranja ovakvih kompanija, je nešto što se teško može opravdati. Ova privatizacija je predstavljala obrnut proces, odnosno razgradnju. Ako se nekome proda za osam miliona EUR jedan od najvrijednijih resursa Crne Gore i Bara, povratna očekivanja moraju biti vrednija od dotadašnjih”, smatra Tufegdžić.

Prema njegovim riječima, ozbiljna tvrdnja, koja se mora provjeriti, je i postojanje stambenog fonda od nekih četiri miliona EUR prije prodaje dijela Luke turskim investitorima.

“Javna je tajna, a i skandalozna sumnja, da su se poslovi koje je mogla obavljati i Luka Bar, u vlasništvu države, ustupali ili prećutno prepuštali preduzeću Port of Adria, sa čim se Luka Bar postavljala u neravnopravan položaj. Ako su postojali takvi dogovori, morali su biti odobreni i garantovani sa najviših adresa. A kako je većina privatizacija rađena, istina nije daleko”, dodao je Tufegdžić.

On je pitao da li treba pominjati nepoštovanje kolektivnog ugovora od investitora i velike borbe onih koji su stvarali kompaniju, odnosno radnika Luke.

“Ta borba i ćutanje institucija i dalje traje”, zaključio je Tufegdžić.

Najčitanije

Radulović: Radimo puteve u svakom kraju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Plav će do kraja avgusta dobiti rekonstruisanu raskrsnicu vrijednu 300 hiljada...
Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Putevi suvi