fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIntenziviraće saradnju u narednom periodu

Intenziviraće saradnju u narednom periodu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Saradnja između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) je uspješna i izuzetno važna za crnogorske poljoprivredne proizvođače i u narednom periodu će se dodatno unapređivati, ocijenili su njihovi predstavnici.

Resorni ministar Aleksandar Stijović i koordinator agencije TIKA, Abdurahman Toprak, razgovarali su o okvirima i detaljima saradnje u vidu obezbjeđivanja opreme, poljoprivredne mehanizacije, donacije sjemena i sadnica kao i stručnoj edukaciji i usavršavanju kadrova.

Stijović je izrazio zadovoljstvo zbog uspješnih projekata i iskazao spremnost Ministarstva da učestvuje u projektima Agencije, kako bi udruženim snagama obezbijedili što bolje uslove crnogorskim proizvođačima.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, naveo da su sredstva koja TIKA izdvaja vrlo značajna i zahvalio na višegodišnjem učešću i aktivnostima u Crnoj Gori.

Na sastanku je najavljena mogućnost povezivanja i saradnje studenata iz Crne Gore sa Univerzitetom u Istanbulu, naročito u oblasti šumarstva, odnosno sektoru zaštite i konverzije šuma iz izdaničkih u visoke, što se u Turskoj veoma uspješno sprovodi.

“Iz Agencije su iskazali otvorenost za dalje aktivnosti u cilju unapređenja labaratorija i edukacije stručnog kadra i poljoprivrednika, doniranja mehanizacije, pčelarske opreme i plastenika, podjele sjemena i sadnica kao i drugih aktivnosti, a sve u cilju podrške poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Govoreći o ispunjenim i zacrtanim projektima koje Agencija sprovodi, Topark je istakao značaj ulaganja u sektor poljoprivrede, naročito u sjevernoj regiji.

On je najavio da će u narednom periodu intezivirati saradnju sa Ministarstvom u cilju ostvarivanja što više projekata kako bi se unaprijedio život ljudi na ovim prostorima.

Najčitanije

Punktovi EPCG neće raditi tokom praznika

Nikšić , (MINA-BUSINESS) – Informativno naplatni punktovi Elektroprivrede (EPCG), tokom predstojećih praznika, neće raditi...