fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIntenzivirati projekte iz domena saobraćajne infrastrukture

Intenzivirati projekte iz domena saobraćajne infrastrukture

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cilj Crne Gore je intenziviranje projekata iz domena saobraćajne infrastrukture sa zemljama regiona, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić i ukazao na značaj izgradnje puta između Foče i Šćepan Polja, koji će dijelom finansirati Evropska unija (EU).

On se, u okviru službene posjete Bosni i Hercegovini (BiH), sastao sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i najavio pretvaranje četiri granična prelaza sa BiH u integralne prelaze.

„Naš cilj je da uklanjamo barijere i da doprinosimo sve boljim odnosima u regionu“, rekao je Krivokapić.

Cvijanović je upoznala Krivokapića sa političkom situacijom i postignućima tamošnje vlasti, te ukazala na značaj ukidanja putarine na dijelu saobraćajnice Meljine – Petijevići, između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Vlade, razmijenili mišljenje o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. U tom kontekstu, još jednom je ukazano na značaj regionalnog pristupa i saradnje, posebno u dijelu otvaranja granica što će značajno doprinijeti ekonomskom oporavku i uspješnosti predstojeće turističke sezone.

Krivokapić i Cvijanović naveli su da pandemiju drže pod kontrolom. Krivokapić je poručio da je Crna Gora spremna za turističku sezonu i pozvao građane Republike Srpske da ljetuju u Crnoj Gori.

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...