fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryInspektor kontrolisao prodaju karata

Inspektor kontrolisao prodaju karata

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na šalterima Željezničke stanice u Podgorici prodavane su karte bez žiga blagajne i datuma važenja, što stvara sumnju u zloupotrebe zbog mogućnosti njihove ponovne prodaje ili višestrukog korišćenja od putnika, piše Dan.

Iz Željezničkog prevoza (ŽPCG) potvrdili su da je inspektor Ministarstva saobraćaja i pomorstva kontrolisao prodaju karata u tom preduzeću.

Prema saznanjima lista, nepravilnosti u prodaji karata otkrili su i revizori vozova i inspektor Ministarstva saobraćaja.

U izvještaju u koji je Dan imao uvid, revizor je konstatovao da je tokom kontrole voznih karata naišao na karte na kojima nije bilo žiga blagajne, stanice izdavanja i datuma za koji važe te karte.

Kontrolom je utvrđeno da su te karte kupljene na šalterima Željezničke stanice u Podgorici.

Prema riječima izvora lista iz ŽPCG, problem sa prodajom nepravilnih voznih karata u ovom preduzeću traje više godina.

Iz ŽPCG su kazali da prodaju lisne vozne karte, a da je blagajnik obavezan da na svakoj lisnoj karti utisne žig blagajne.

“Ukoliko to nije učinio, kondukter postupa po propisima koji važe u ŽPCG. U takvim slučajevima se vodi disciplinski postupak protiv blagajnika koji je izdao voznu kartu na kojoj nema žiga blagajne. Broj voza kondukter upisuje ručno u vozu”, objasnili su iz ŽPCG.

Iz tog preduzeća su dodali da je inspektor iz Ministarstva, pored ostalih aktivnosti, kontrolisao i prodaju karata.

Najčitanije