fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIndeksi u zelenom

Indeksi u zelenom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rast indeksa obilježio je sedmicu na Montenegroberzi, u kojoj je glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić saopštio da se osnovano sumnja da je biznismen Duško Knežević počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, utaja poreza i doprinosa i pranje novca.

Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija, MNSE10, rastao je 0,4 odsto na 821,33 poena, a MONEX neznatno na 10.595,25 bodova.

Promet je porastao pet odsto na 39,18 hiljada EUR. Realizovan je kroz 27 transakcija, a najveći udio u prometu imale su akcije Eurofonda.

Katnić je u petak saopštio da se sumnja da je Knežević povezan sa aferom Telekom, kao i da je sačinio kriminalni plan zbog zloupotrebe ovlašćenja u privrednom poslovanju, utaje poreza i pranja novca, te da putem konsultantskih usluga koje nikad nijesu realizovane za Crnogorski i Mađar Telekom, preko dva nerezidentna preduzeća R.T. i F.I, čiji su osnivači ili ovlašćena lica članovi kriminalne organizacije, dobije 4,53 miliona EUR.

On je saopštio da postoji osnovana sumnja da je Knežević sačinio kriminalni plan da kredite koje će kod IBM i Atlas banke dobiti veći broj građana i preduzeća koji su članovi kriminalne organizacije, neće vratiti navodni korisnici zajma, već će oni biti izmireni kolateralom, odnosno položenim depozitima kao sredstvom obezbjeđenja.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije